- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Сурови Бразил одрадио посао за 12 минута

© AP Photo / Jin-Man LeeБразил
Бразил - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Фудбалери репрезентације Бразила пласирали су се у четвртфинале Светског првенства победом над Јужном Корејом резултатом 4:1 (2:0). Већ после 12 минута Бразил је водио са 2:0 после голова Винисијуса Јуниора и Нејмара. Касније су се надовезали Ришарлисон и Пакета. Доминација.
Следећи противник Бразила је - Хрватска.
Кореја једноставно није била дорасла као ривал, а Бразил је показао због чега је можда и први фаворит за освајање Мундијала у Катару. Добра вест за Селесао је и што се Нејмар вратио у тим после повреде.
Од самог старта Бразил је кренуо офанзивно, Корејци су се бранили, али су примили гол већ у 7. минуту. Винисијус Јуниор се нашао на правом месту и са ивице шеснаестерца пласирао лопту у мрежу противника.
Само пет минута касније уследио је нокаут. Досуђен је пенал за Бразил, извео га је Нејмар и погодио за предност од 2:0.
До краја полувремена Бразил је водио са 4:0. Прво је Ришарлисон после прелепе акције поентирао за 3:0, док је Пакета после једнако лепих додавања успео да баци Кореју на колена.
У других 45 минута Бразил је само требало да одради посао... Кореја је покушавала да се врати, Алисон је одлично бранио, али је Сунг Хо постигао леп гол у 76. минуту утакмице.
Али, то је било све.
Бразил - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Катар 2022
Бразилци прославили голове уз „коло“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала