- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хиљаде протестаната на улицама престонице Монголије, демонстранти скинули одећу на минус 30

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаПлощадь Чингисхана в Улан-Баторе, Монголия
Площадь Чингисхана в Улан-Баторе, Монголия - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
У престоници Монголије, у Улан Батору, испред Владе се одржавају протести у којима учествује више хиљада људи. Протести су иницирани након што је саопштено да је украден угаљ у вредности од 1,8 милијарди долара, саоопштио је портал Њуз.мн.
Према подацима извора, реч је о 6,5 милиона тона угља чија је вредност 1,8 милијарди америчких долара. Као последица тога, у првих девет месеци 2022. године је извоз угља из Монголије поскупео до 6,5 милијарди долара, што је скоро троструко више него у истом периоду прошле године.
Како наводи портал, протести трају већ три дан и учесници су све агресивнији.
Према информацијама портала гого.мн, током протеста су неки учесници скинули одећу на минус тридесет у знак протеста против пораста цена сировина и затражили да се обелодани да је власт корумпирана и да се наведу имена лопова.
Портал ЦентралАзиа је саопштио, да је Пекинг, након обраћања Улан Батора, спровео истрагу и установио, да се количина угља из Монголије разликује од количине коју је добила кинеска страна. Утврђено је ко је од монголских политичара учествовао у крађи и њихова имена су послата премијеру Републике Лувсанамсрајну Ојуну-Ердену.
Појашњено је и да су у Кини ухапсили званичнике који су учествовали у крађи угља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала