Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Са Вучићем о повратку Срба у институције, енергетици и несталим особама /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је данас у Београду са председником Србије Александром Вучићем разговарао о наставку дијалога и повратку Срба у привремене приштинске институције.
Лајчак је на Твитеру навео да је током састанка са председником Србије било речи и о Енергетској мапи пута и несталим особама.
„Данас сам у Београду разговарао о путу ка нормализацији односа као наставку последњих састанака у дијалогу са председником Србије Александром Вучићем. Такође смо разговарали о актуелним питањима, укључујући повратак косовских Срба у косовске институције, Енергетску мапу пута и нестале особе“, написао је Лајчак.
Председник Вучић нагласио је данас у разговору са Лајчаком неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље српског народа.
„Са Мирославом Лајчаком размотрио сам последња дешавања на Косову и Метохији и проблеме са којима се Срби суочавају због једностраних и нелегитимних потеза Приштине“, навео је председник Србије после разговора с Лајчаком, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала