- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Хумана измена“ – Немац избегао судбину мистериозног Хрвата

© KIRILL KUDRYAVTSEVМатијас Гинтер, Немачка - Костарика
Матијас Гинтер, Немачка - Костарика - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Уочи Светског првенства у Катару једна од занимљивости била је и судбина бившег хрватског репрезентативца Ентонија Шерића. Мало је фалило да у Катару стопама овог анонимног Хрвата крене и један Немац.
Рођени Аустралијанац и некадашњи фудбалер Хајдука из Сплита, Шерић, познат је по томе што је путовао на три Светска првенства, а да на њима није одиграо ни минут.
Мало је фалило да ове зиме на Мундијалу у Катару његов рекорд обори други фудбалер.
Ради се о Немцу Матијасу Гинтеру (28), дефанзивцу Фрајбурга, који је са националним тимом путовао на Мундијале у Бразилу (2014), Русији (2018) и сада у Катару 2022.
Међутим, за разлику од хрватских селектора, немачки стручњак Ханси Флик је имао срца па је у мечу тећег кола групне фазе против Костарике извршио „хуману измену“ и убацио Гинтера у игру у 93. минуту.
Како је утакмица продужена за чак 11 минута искусни дефанзивац може да се похвали да је уписао осам минута на великој сцени, иако се са саиграчима брзо вратио кући.
Ентони Шерић, Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Kо је мистериозни Хрват – путовао на три Мундијала није одиграо ни минут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала