- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак ће поново заблистати и показати свима да је човек од принципа“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Пол Мекнами, бивши директор Аустралијан опена, сматра да ће Новак Ђоковић поново заблистати на Аустралијан опену.
Мекнами је рекао како Ђоковић може да освоји историјску десету титулу у Мелбурну и покаже свима да је „човек од принципа“.
„Био је најбољи играч од летос, играо је у великој форми, посебно на брзој подлози, тако да заслужује да буде фаворит. Мислим да освајање те рекордне десете титуле има нешто посебно у себи. Једини човек који је на једном турниру освојио десет и више титула је Надал на Ролан Гаросу, тако да мислим да ће се Новак баш потрудити за ту десету, нарочито после свега што се десило прошли пут“, каже Мекнами.
Аустралијски стручњак је уверен да је Новак у доброј позицији.
„Надам се да он може то да уради. По мени, он је човек од принципа. Нису сагласни баш сви са његовим ставовима, али он се држи свог става и због тога га није било на два гренд слема ове године. То је много пропуштеног када јурите да на крају имате највише слемова, тако да га поштујем и надам се да ће бити лепо прихваћен“, додао је Мекнами.
И садашњи први човек Аустралијан опена, Крег Тајли, верује да је Новак заслужио да му се укаже респект.
„Људи заборављају да је он поставио пунктове за вакцинацију у Србији и да је и његов син вакцинисан. То је оно у шта он верује, али то је далеко од стандардних уверења, што је коректно. Ја сам вакцинисан и то је лични избор. Разочаравајуће је како се све то одвијало, али тако је како је. То је сада прошлост“, изјавио је Тајли.
У сваком случају, први човек Тенис Аустралија очекује сјајан турнир.
„Ово ће бити сјајан Аустралијан опен и са Јунајтед купом на старту сезоне, имаћемо сјајно лето. Новак свакако даје додатну тежину целој причи“, закључио је Тајли.
Аустралијан опен је на програму од 16. до 29. јануара.
► Недавно је Новак Ђоковић говорио за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала