- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преминуо Ник Болитијери

© AP Photo / James A. JonesНик Болитијери
Ник Болитијери - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Ник Болитијери, један од најбољих тениских тренера свих времена, преминуо је у 91. години живота.
Тренер који је српске тенисерке Јелену Јанковић и Монику Селеш довео до првог места на ВТА листи и изнедрио невероватне играче преминуо је после болести инфекције бубрега.
Балотијери је 1978. године основао тениску академију под својим именом на Флориди која је до данас најчувенија академија која прави велике тенисере и тенисерке.
Као тренер радио је све до 88. године живота, а његове тренерске вештине упознали су и Миомир Кецмановић и Филип Крајиновић. Био је један од главних разлога за успоне каријера звезда попут Андре Агасија као и Марије Шарапове.
Сестре Серена и Венус Вилијамс направиле су невероватне подвиге у женском тенису као и целокупно за бели спорте, а тениске кораке унапредиле су управо уз легендарног Болитијерија.
О смрти америчко-италијанског стручњака писало се и пре две недеље, када се он из постеље јавио како би демантовао тужне вести, а његова ћерка се потом огласила и објаснила да се Болитијери тешко опоравља од инфекције бубрега.
Славни тренер који је рођен 1931. године тренерску каријеру започео је 1968. године у Порторику да би потом основао академију која је имала специфичан приступ играчима јер су током тренирања и живели у комплексу академије.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
СПОРТ
Титула за Душана Лајовића!
СПОРТ
Украјинац „ловиo“ српске тенисере па упао у своју замку – жестоки одговори Троицког и Типсаревића
Фернандо Вердаско - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
СПОРТ
Чувени Шпанац суспендован због допинга
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала