Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Идем у Тирану, борићу се за интересе нашег народа /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Александар Вучић
Председник Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће отпутовати на сутрашњи Самит ЕУ-Западни Балкан у Тирану, истичући да би велика штета по земљу била када не би отишао.
Вучић је, након војне вежбе на полигону у Никинцима, на питање новинара да ли иде у Тирану, рекао да је разговарао са својим сарадницима Милошем Вучевићем, Аном Брнабић и другима, као и са пријатељима председницима и премијерима више земаља.
„Није питање сујете, просто морате разумети да се десет и по година трудим сваког дана да никада ништа или што је могуће мање личног искажем, да увек водим рачуна о свему и онда ме понекад емоције обузму када не знате како да реагујете и шта да учините“, казао је Вучић.
Рекао је да када неко месецима и годинама уназад производи само кризе, морате да се борите с тим и видите кроз шта народ пролази и трудите се како да сачувате земљу и инвестиције.
Вучић је истакао да је истинито све што је навео као разлог када је у петак рекао да неће ићи у Тирану.
„За мене је било важно да је све што сам рекао истина“, подвукао је он.
Навео је да ће у Тирани бити много добрих разговора за наше грађане, као што је бесплатан роминг између земаља ЕУ и Западног Балкана.
„Нисам сигуран, али свакако ће бити неке користи од мог одласка у Тирану. Ако не бих отишао, сигурно би било велике штете“, рекао је Вучић.
Неодласком у Тирану би, како је објаснио, показао да је његова сујета већа, као и да би било велике штете по земљу и у смислу привлачења инвестиција.
Вучић је казао да је за њега врло тешко када је реч о КиМ да разуме тај језик „две стране“, које званичници ЕУ користе.
Председник Србије је истакао да зна да ће 20 учесника у Тирани говорити на неадекватан начин о санкцијама према Русији и у вези са Косовом и Метохијом.
„Главна тема у Тирани биће санкције Русији, да нису санкције, било би Косово“, рекао је Вучић и поручио:
„Отићи ћу тамо и борићу се за интересе нашег народа“.
На питање шта је било кључно да промени одлуку и да ли је ту одлуку донео након разговора са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, казао је и да са Лајчаком није разговарао о томе, као и да је припремио још неких питања о којима ће сутра причати на Самиту ЕУ - Западни Балкан.
"Нисам неко ко није у стању да прихвати да је погрешио или да је донео погрешну процену. Сматрам да је потребно то што пре исправити, па макар то било само у тактичком смислу погрешна процена, а не у суштинском или стратешком. Надам се да не могу земљи да направим штету својим одласком тамо или неку велику грешку, а припремићу се добро и видећемо како ће бити", казао је Вучић.
Каже да је Лајчаку казао да је за Србију Заједница српских општина нешто што нема прескакања.
"Решите сва светска питања, па ћемо се вратити на ЗСО. Не, прво Заједница српских општина, па ћемо онда да разговарамо о тим белосветским питањима", казао је председник Србије.
Истакао је да је то за њега било важно и да је то рекао и Лајчаку и најавио да ће сутра свима рећи исто то.
Председник Србије Александар Вучић са српским војницима у Копненој зони безбедности - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
СРБИЈА
Одржана велика вежба Војске Србије у Никинцима, присуствује и Вучић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала