- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шпанци су узалуд „бежали“ – пенали и магични Буну одвели Мароко у четвртфинале Мундијала!

© AP Photo / Abbie ParrМароко и Шпанија
Мароко и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Репрезентација Марока седми је четвртфиналиста Мундијала у Катару након што је савладала Шпанију после бољег извођења једанаестераца са 3:0. У регуларних 90 минута, плус 30 продужетка, није било голова, па је победник, други пут на Мундијалу, одлучен са беле тачке.
Блистао је голман Марока Јасин Буну који је одбранио два пенала играчима Шпаније (Солеру и Бускетсу), док су прецизни за афричку селекцију били Сабири, Зијеш и Хакими.
Златна богиња, пехар намењен победнику Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Мундијал 17. дан – Познати сви парови четвртфинала Мундијала
Шпанији се тако осветила калкулација и одлука да препусти победу Јапану у последњем колу и побегне из дуела осмине финала од Хрватске, пошто се враћа кући већ после првог меча у нокаут фази.
© AP Photo / Martin MeissnerМароко и Шпанија
Мароко и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Била је ово једна од најлошијих утакмица у нокаут фази. Пуно борбе и дуела, мало конкретних удараца како би голмани Симон и Буну могли да кажу да су имали посла.
У првом полувремену Мароко је био нешто бољи, мада је прву велику шансу на мечу пропустио Мароко Асенсио у 27. минуту када га је послужио Алба, али је лопта отишла поред стативе.
Афричка селекција је најбољу прилику за вођство пропустила у финишу првог полувремена када је Софијан Буфал сјајно центрирао на главу дефанзивца Ожера, али је овај шутирао високо преко пречке.
© AP Photo / Ebrahim NorooziМароко и Шпанија
Мароко и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
У наставку је виђено много мање лепог фудбала. Шпанија је комбиновала до изнемоглости, Мароко се бранио са готово свих 11 фудбалера и чекао прилику из контре.
У тако затвореној ситуацији није ни чудо што смо видели само један опасан ударац на гол и то Данија Олма искоса са леве стране који је голман Буну боксовао у поље средином другог дела.
Први продужетак је поново донео доминацију Шпаније, али је најбољу прилику на мечу имао нападач Марока Шедира који је у 104. минуту сјајно изашао пред Унаи Симона и лоше шутирао.
У другом продужетку Шпанија се сетила да нападне тек у надокнади, али је резервиста Пабло Сарабија пропустио најбољу шансу када је шутирао снажно из волеја, а лопта очешала леву стативу.
Навијачи Марока - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Све боје Марока
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала