- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва може распоредити ракете средњег и кратког домета у Европи

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаРакетни систем РСД-10 Пионир
Ракетни систем РСД-10 Пионир - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Русија не искључује могућност укидања мораторијума на распоређивање ракета средњег и кратког домета у Европи због испорука америчког наоружања већег домета Украјини, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

"Не бих да улазим у хипотетичке сценарије, али предлог за увођење таквог мораторијума остаје на снази. Али јасно је и да је немогућ догматски приступ томе, и ако наши противници наставе да користе сценарије ескалације, ако буду предузимали све провокативније кораке у овој области, мислим да ова тема неће отићи у заборав и да би ситуација могла да се разматра и из тог угла“, рекао је он новинарима у Москви.

"Али ово је све из категорије упозорења противницима да не повлаче опасне непромишљене потезе. Тако да нема разлога да тестирају наше стрпљење и нашу одлучност да одговорно прилазимо ситуацији у овој области, како се она не би деградирала даље“, рекао је Рјабков.
Он је нагласио: "за сада нема промена у ставу и нема потребе да се вештачки измишљају разлози како бисмо почели да нешто мењамо".
Џорџ Кенан - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СВЕТ
Кенанова доктрина – два документа која су дефинисала политику САД према Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала