- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Посебна правила за навијаче Звезде за први вечити дерби у Евролиги

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићДуел Партизан - Црвена звезда
Дуел Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Навијачи Црвене звезде неће моћи у групама да присуствују првом евролигашком вечитом дербију у сезони, саопштио је Партизан.
Утакмица се игра у четвртак од 20.30, део карата је био у слободној продаји, а како је наведено мораће да се поштује нумерација седишта и неће бити дозвољено гостујућим навијачима да се групишу нити да носе транспаренте и обележја.
„Представници безбедносних структура, Црвене звезде МТС, Партизана Моззарт Бет, Тицкетлине-а и Штарк арене, обавили су јутрос редован састанак уочи предстојеће утакмице 12. кола Евролге у којој се по први пут у историји овог такмичења састају Партизан Моззарт Бет и Црвена звезда МТС“, наводи се.
Као што је од раније познато, све улазнице за овај меч су распродате а на састанку је констатовано да је више од 3.000 улазница, претежно за Ниво 400 продато у слободној продаји, без икаквих ограничења.
„Претпоставка свих присутних је да се у том броју нашао и одређени, не велики број симпатизера Црвене звезде МТС који су дату прилику искористили да купе улазнице и на тај начин присуствују утакмици. Наравно, према Закону о спречавању насиља на спортским борилиштима, сви купци улазница су приложили своја документа и подаци о њима су унети у базу података која је подељена и са представницима безбедносних структура. Иако је првобитно било планирано да на Нивоу 400 постоји један сектор намењен симпатизерима Црвене звезде МТС, процена и препорука безбедносних структура је била да се од тога одустане, због чега и није постојала одвојена продаја улазница за гостујуће навијаче“, додаје се.
Како се истиче, свим присутнима је предочено да ће у дворани бити поштована нумерација седишта и да никакво евентуално груписање навијача ван својих места неће бити дозвољено. Такође, из безбедносних разлога неће бити дозвољено уношење било каквих транспарената у халу, нити било каквих навијачких обележја гостујућег клуба.
„Посебан улаз за гостујуће навијаче неће постојати, те због тога било какав покушај групног доласка на утакмицу од стране симпатизера Црвене звезде МТС неће бити дозвољен. КК Партизан Моззарт Бет још једном позива све навијаче да у Штарк арени дају позитиван пример спортског и фер навијања и да сву своју енергију усмере на подршку црно-белима, без икаквог вређања или убацивања предмета у терен. Овај меч је испит зрелост како за Клуб, тако и за навијаче. Покажимо да је црно-белима место у елити по свим могућим параметрима! Како на терену, тако и на трибинама!“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала