- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Покренули су рат без правила - Запад треба да буде спреман за све

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЗаменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Русија се неће ограничавати по питању могућих одговора на ограничавање цене руске нафте коју је увео Запад, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

„Нећу да препричавам, да износим садржај наших контрамера. Запад и они који га подржавају, морају бити спремни за све. Ако они започну неку врсту рата без правила, не треба да се осећамо ограниченим у увођењу сопствених контрамера", рекао је он новинарима у Москви.

Наметање ограничења цене руске нафте довешће до наглог скока цена енергената који неће утицати на економски потенцијал Русије, рекао је Рјабков.
"Ову одлуку оцењујемо скроз негативно. То су елементи економског и психолошког рата који западна групација води против Русије. Ово није нешто ново: дискусија о овој идеји траје већ дуже време. Било је времена да се спремимо“, истакао је заменик .
"Несумњиво ћемо наћи могућности да продајемо наше производе. Поново ће они који смишљају шеме како да нанесу штету руским интересима, доживети неуспех. Неће бити резултата - резултат може бити нови скок цена на западним тржиштима, ново повећање рачуна за западне потрошаче“, рекао је Рјабков, истичући да они који ће сарађивати са Русијом, то неће осетити.
„Наше економске могућности се неће смањити. Сигуран сам да ће наши буџетски приходи бити обезбеђени", закључио је он.
ЕУ застава - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
РУСИЈА
Медији откривају детаље деветог пакета санкција ЕУ против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала