- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Једни најављују изненађење – а други изненадили „припремом“: „Тражио сам по 1.000 пенала!“

© AP Photo / Manu FernandezМароко
Мароко - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Селектор фудбалске репрезентације Марока Валид Реграгуи изјавио је да ће бити велико изненађење ако његов тим победи Шпанију у осмини финала Светског првенства у Катару, преноси Ројтерс.
„Биће то веома тешка утакмица против једног од најбољих тимова на свету, они су међу највећим фаворитима на СП. Ако успемо да их избацимо, биће то велико изненађење. Рекао сам играчима пре почетка СП, овде играмо само финала. Играли смо три финала у групној фази и сада нам је четврто финале", рекао је Реграгуи.
Шпанија и Мароко су играли 2:2 пре четири године у групној фази Мундијала у Русији.
„Волео бих да одиграмо против Шпаније као што смо играли у другом полувремену против Канаде. Нисмо били у осмини финала СП 36 година, мораћу да смирим емоције играча. Дуел са Шпанијом биће највећа утакмица у историји Марока, али се надам да ће то да буде она следећа. Казаћу фудбалерима да уживају на мечу, пошто ће милиони наших навијача у Мароку да гледају овај дуел. Надам се да Шпанија неће знати шта да ради са лоптом“, закључио је Реграгуи.
Селектор репрезентације Шпаније Луис Енрике изјавио је да је од својих фудбалера пре доласка на Светско првенство у Катару тражио да у својим клубовима имају по најмање 1.000 удараца с пенала.
Он је истакао да је уверен да ће Шпанија да победи Мароко, али је додао да ће његови фудбалери успети да се изборе са евентуалним притиском приликом извођења пенала.
„Пре више од година дана рекао сам играчима: Имате домаћи задатак пред СП. Морате у својим клубовима да изведете најмање хиљаду пенала. Не можете да вежбате пенале само када сте у националном тиму“, рекао је Енрике на конференцији за новинаре.
Он је истакао да извођење пенала не зависи од среће.
„Голман је кључан у пенал серији. Сва тројица наших голмана добро бране пенале. Имамо спремне фудбалере, који добро изводе казнене ударце. То је тренутак велике напетости, где морате да опустите живце и да издржите притисак. А лопта боље погађа гол ако сте вежбали. То је тренутак који дефинише играча“, додао је селектор Шпаније.
Он је додао да верује да ће Шпанија да победи Мароко у регуларном делу меча.
„Имамо јасну идеју. Не морамо да доминирамо над свим противницима 90 минута. На Светском првенству имате најбоље тимове, играте против врхунских тренера и играча“, закључио је Енрике.
Утакмица између Марока и Шпаније биће одиграна сутра од 16 сати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала