- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

ФИФА казнила и Србију и Хрватску!

© Sputnik / Григорий СысоевЛопта и копачка
Лопта и копачка - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Фудбалски савез Србије и Фудбалски савез Хрватске новчано су кажњени одлукама ФИФА у вези са кршењем правила током Мундијала у Катару.
ФИФА је окончала истражни поступак поводом заставе „Нема предаје“ са силуетом Косова и Метохије која се налазила у свлачионици српских фудбалера уочи првог меча на Светском првенству против Бразила.
У саопштењу ФИФА је наведено да се Фудбалски савез Србије кажњава са 20.000 швајцарских франака због кршења члана 11 кодекса ФИФА и члана четири Правилника ФИФА за Светско првенство у Катару.
Казну је добио и Фудбалски савез Хрватске, одлуком ФИФА мораће да плати 50.000 швајцарских франака због понашања дела својих навијача према голману репрезентације Канаде Милану Борјану.
Хрвати су на стадион у утакмици између Хрватске и Канаде унели увредљиву заставу којом су се ругали српским жртвама етничког чишћења из 1995. године.
Међу Србима који су тада напустили територију садашње Хрватске била је и породица Борјан која се после кратког боравка у Београду отиснула у Канаду чији је Милан први голман и један од најважнијих играча репрезентације.
Доминик Ливаковић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Хрват је имао један „трик“ – и само црно-бели „јагуар“ није насео /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала