- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Упозоравам те!“ – хвала Џакином оцу на великој истини, откривено за шта се борио на Космету

© Sputnik / Елена Руско / Уђи у базу фотографијаГранит Џака показује албанског орла на утакмици Швајцарска-Србија
Гранит Џака показује албанског орла на утакмици Швајцарска-Србија - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Рађипa Џаку, оca Гранита, капитена швајцарске фудбалске репрезентације и Тауланта, који наступа за Албанију, у претходним годинама синови су у јавности представљали као жртву „репресије на Космету“, али је он своју праву природу открио у бруталном вербалном нападу на једну активисткињу.
Гранит Џака је у центар пажње српске јавности стигао пре четири године на Мундијалу у Русији када је гестикулацијама после постигнутог гола провоцирао српске фудбалере и навијаче играјући за Швајцарску.
Велика помпа се подигла у швајцарској јавности, Џака је био на мети критика због провоцирања које нема везе са том државом, а пред Мундијал у Катару је најављено да су Албанци који носе дрес државе са Алпа „схватили како треба да се понашају“.
Али – не, Џака је током дуела Србије и Швајцарске у Катару улазио у вербалне сукобе, иницирао је и физички са Николом Миленковићем, а провоцирао је резервне фудбалере Србије хватајући се за међуножје.
На то је реаговала косовска активисткиња Зана Авдију, наводећи да је такво понашање „уличарско“, после чега се нашла на мети бруталних претњи оца породице Џака, Рађипа.
„Упозоравам те да будеш опрезна када помињеш породицу Џака! Рећи ћу ти касније шта ће се десити! Мораћеш да се пазиш у сваком смислу, али када дође време, биће већ касно, гарантујем ти животом јер ти не знаш породицу Џака!“, говорио је бесни Рађип.
А не тако давно, Гранит је устима пуним лепоте говорио о свом оцу као борцу за демократију и људска права на Космету који је 1986. године хапшен и због чега је морао касније да пребегне у Швајцарску.
„Он је био поносан Косовар и мислио је да тај народ има право да постоји. Устао је за своја права, била су то темељна демократска права као што је гласање. Није се радило само о њему, било је то строго политички и отац је питао зашто ту не постоји демократија, наводећи да они заслужују демократију и да се за њих чују“, говорио је Џака.
„Демократа“ и „борац за правду“, господин Рађип, своју праву природу и начин на који се бори за своја права оголио је у атаку на активисткињу која је указала на то да он није добро васпитао свог сина који је дозволио себи простачке гестикулације које је видео цео свет – самим тим је осрамотио и породицу Џака, али Рађип то не види тако већ је стао у одбрану свог сина.
„Рађип Џака штети свом сину таквим изјавама“, навела је новинарка угледног швајцарског листа „Блик“ Штефи Бухли.
Штетио или не, то је већ његов проблем, али је последњим иступом у јавности показао своју праву природу, агресивну, претећу, насилну и тиме показао какав је то „демократа“ био у младости и за шта се залагао на Косову и Метохији.
Гранит Џака хвата за гушу противничког фудбалера - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Отац албанског Швајцарца упутио претње активисткињи: „Пази се!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала