- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Ипак није иста прича као са Србијом

© AP Photo / Martin MeissnerМароко
Мароко - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Били су убедљиво последњи у својој групи пре четири године у Русији, пред Мундијал у Катару су отпустили селектора Вахида Халилхоџића који их је довео до нове прилике за доказивање на највећој смотри, али упркос очекивањима и на њихову срећу, нису прошли као Србија када је учинила исто са Славољубом Муслином.
Једна од највећих мрља у српском фудбалу свих времена је давање отказа селектору који је репрезентацију одвео на Мундијал у Русију, а како су ствари текле у мароканском случају, сви услови су били ту за нови дебакл.
Али, Мароко је показао да може да се догоди потпуно супротно и на херојски начин је стигао до четвртфинала Мундијала и места међу осам најбољих националних тимова света.
Паклен је пут био за Мароко, нашли су се у групи са Хрватском и Белгијом као фаворитима, а Канада је због своје блиставе одисеје ка Катару била све само не тим који треба потценити.
Стартни реми без голова против Хрватске је показао да селектор Валид Реграгуи зна шта ради, иако је вицешампион из Русије био доминантнији у статистичким параметрима и био ближи голу, његова екипа је френетичном енергијом успела све атаке да неутралише и стигне до првог бода.
© AP Photo / Darko VojinovicХрватска – Мароко
Хрватска – Мароко - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Хрватска – Мароко
Уследио је дуел са Белгијом који је са собом носио велики емотивни набој због значајног броја припадника мароканске националне мањине који живи у тој европској држави, а на терену је било баш онако како су желели.
Победа од 2:0, уз поништен један погодак и доминантна игра против једног од фаворита на такмичењу је потврдила да Мароко има сјајну атмосферу, праву идеју и начине да је спроведе у дело.
© AP Photo / Frank AugsteinБелгија - Мароко
Белгија - Мароко - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Белгија - Мароко
Одличну прву фазу је требало затворити против Канаде, са 2:1 је извојевана још једна победа за укупно седам поена, а Шпанија је својим калкулацијама желела да избегне, на папиру јачег ривала, Хрватску и одлучи се за мегдан са Мароком.
Мароко - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Црвени талас пустиње је одувао Фурију!
Увертира је била слична као за меч са Белгијом што се мароканског тима тиче, а огромна борба током 120 минута се исплатила у пенал серији где је бриљирао голман Буну, зауставивши сва три ударца ривала за коначну победу и пласман у четвртфинале где ће ривал бити Португалија.
Чак седморица играча Марока имали су оцену већу од седмице после четири утакмице, двојица голмана Буну и Ел Кажуи, дефанзивци Ашраф Хакими, Ромен Саис, Нусер Мазрауи и Најеф Агер, а у њихово друштво је стигао и везњак Азедин Унахи.
Буну - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Адиос амигос у режији насмејане хоботнице!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала