- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Настављено суђење митрополиту Јоаникију и осморици никшићких свештеника /видео/

© Фото : Уступљено СпутњикуНастављено суђење митрополиту Јоаникију и осморици никшићких свештеника
Настављено суђење митрополиту Јоаникију и осморици никшићких свештеника - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
У никшићком Основном суду данас је настављено суђење некадашњем епископу будимљанско-никшићком, сада митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и осморици свештеника Архијерејског намјесништва никшићког, због сумње да су 2020. прекршили мјере против ширења короне.
Свештеници су на суђење стигли без митрополита Јоаникија. Свештеник Василије Брборић казао је да је митрополит Јоаникије на Синоду, због чега је спријечен да присуствује суђењу.
Адвокат митрополита Сава Костић тражио је да се због недоласка Јоаникија одложи данашњи претрес.

„Мој брањеник ме је обавјестио да због данашњих обавеза одложим претрес, због позива који обавља као и због чињенице да је у току Божићни пост. Обавјестио сам суд да је дана 14. децембра 2022. године заказан Синод СПЦ, гдје је његово учешће обавезно и из тог разлога неће моћи присуствовати, а што се тиче одбране, сагласни смо да се настави поступак”, рекао је Костић.

У суд су стигли свједоци Дарко Мађарић бивши командир полиције и Тихомир Горановић бивши начелник, као и полицајци Драгољуб Пековић, Мирослав Спасојевић и Ђорђије Вукотић.
Митрополит и свештеници, према оптужници Основног државног тужилаштва Никшић, терете се да су 12. маја 2020. године прекршили наредбе Министарства здравља о спречавању опасне заразне болести ковид 19. Тог дана у Никшићу је одржана свенародна Литија поводом празника Светог Василија Острошког чудотворца, славе Саборне цркве и града.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала