- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни Рус је рекао истину о неправди према Новаку – био би први!

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаНиколај Давиденко
Николај Давиденко - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Николај Давиденко, један од најбољих руских тенисера свих времена, коментарисао је колико је млада генерација тенисера немоћна док Новак Ђоковић и Рафаел Надал и даље играју, а дотакао се и теме колико је српски ас оштећен због депортације из Аустралије.
Турбулентна тениска сезона је завршена када је реч о такмичарском делу, а Николај Давиденко, бивши трећи рекет света, изнео је своје утиске о протеклој години.
Прослављени руски тенисер дотакао се самог почетка сезоне када је Новак Ђоковић депортован из Аустралије. Давиденко је истакао да би српски ас вероватно био први да га није задесила непријатност пред први Гренд слем у сезони и да му нису одузети поени са Вимблдона.
„Почнимо са Ђоковићем, који није био у Аустралији и на УС Опену. Такође је стигао на Вимблдон и освојио га, а није добио поене. Не знам шта да кажем овде. Да је играо све био би први“, верује Давиденко који се суздржао коментара на неправду према руским тенисерима којима није било дозвољено да наступају на Вимблдону.
Давиденко је свестан да је Новак као и Руси доживљавао неправде током великог дела сезоне. Док је Новаку одузето право да игра на два Гренд слема и четири Мастерс турнира, Русима није било дозвољено да играју са националним обележјима.
Давиденко је коментарисао и сезону Рафаела Надала и истакао да Шпанац и даље играо одлично као у време када је побеђивао и њега.
„Надал ме такође изненађује. Испада да су млади играчи тако слаби? Јер ја сам такође играо са њим, а онда је освојио све. А сада млади, физички јаки, се појављују, али их и даље Надал туче. Испада да је тенис те генерације још јачи од садашње“, истакао је Давиденко.
Бивши руски тенисер сматра да би млади Карлос Алкарас требало боље да одолева повредама, односно да мора да буде физички јачи уколико жели да остане први и заустави Ђоковића и Надала.

„Алкарас је полетео, а затим се повредио. Али како у тако младој старости да се повреди? Са 20 година морате се подићи. Он није уморан. Физички је невероватно јак, дисање и кретање му нису проблем. Али повреде су нешто несхватљиво, то га може зауставити, оштетити рејтинг“, сматра Давиденко.

Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Враћа се турнир који Ђоковић није успео да освоји
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Белорускиња открила урнебесну преписку: Новак да заврши посао, а ми да одмарамо
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Сага је готова – Аустралија објавила Новаков повратак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала