Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина разматра одлагање избора на северу Косова и Метохије

© Sputnik / Руслан Кривобок / Уђи у базу фотографијаКосово - Приштина панорама
Косово - Приштина панорама - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Саветник председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, Беким Купина изјавио је да приштинске институције процењују да ли треба одложити изборе на северу Косова и Метохије.
Како је изјавио Купина, уколико дође до захтева за одлагање избора на северу Османијева ће позвати политичке странке на консултацију.
“Процена одлагања избора припада институцијама Косова. Председништво такве кораке може да предузме уколико дође до таквих захтева од стране Централне изборне комисије или безбедносних служби. Председништво је у сталном међуинституционалном контакту и ако дође до захтева за одлагање избора, према пракси Венецијанске комисије, председница Османи ће позвати политичке субјекте на консултације и онда донети одлуку”, рекао је Купина.
Услед јучерашњих догађаја приликом упада специјалаца такозване косовске полиције у општинама на северу током данашњег дана на адресу приштинских институција стигли су позиви од амбасадора западних земаља првенствено, САД, Немачке, Француске и Велике Британије да би изборе требало одложити јер у овом тренутку не постоје услови за њихово одржавање.
Заставе тзв. Косова, САД и Албаније у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
СРБИЈА
Амерички амбасадор у Приштини: У овом тренутку не постоје услови за одржавање избора на северу КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала