- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Азовско море је постало унутрашње море Руске Федерације

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Русија ће наставити доследну борбу за своје Националне интересе – прво мирним средствима, а ако то не помогне, и свим њој доступним средствима, саопштио је руски председник Владимир Путин на састанку Савета за људска права.
"С наше стране може бити само један одговор: доследна борба за наше националне интересе. Тако ћемо наставити. Нека нико ни на шта друго не рачуна. Да, то ћемо чинити различитим начинима и средствима. Пре свега, наравно, желимо мирним путем. Али ако ништа друго не преостане, бранићемо се свим средствима која су нам на располагању", нагласио је он.
По његовим речима, специјална војна операција је можда и дуг процес, али појава нових територија је значајан резултат за Русију – Азовско море је постало њено унутрашње море.
"Шта има да се крије. Азовско море је постало унутрашње море Руске Федерације. То су озбиљне ствари. Још се Петар Велики борио да дође до Азовског мора", рекао је он.
Председник је истакао да су најважнији људи који живе на тим просторима.
"Резултати референдума су показали да људи желе да буду у Русији. И себе сматрају делом овог света, делом овог простора, наше заједничке културе, традиције, језика. И то је најважнији резултат. И они су сада са нама. А то су милиони људи – то је најважније“, рекао је Путин.
Говорећи о мобилизацији, он је саопштио да се од 300.000 мобилисаних, у зони специјалне војне операцији налази 150.000 људи - 77.000 директно учествује у борбеним дејствима. Он је истакао да за сада нема потребе за додатном мобилизацијом.
Осврћући се на саопштења да у зони СВО постоје неки „логори за дезертере“, председник је рекао: „Ми немамо никакве зоне, логоре, све су то глупости, лажи који немају основа“.
Председник је нагласио да се, за разлику од такве ситуације, дезертери украјинске војске стрељају јавно пред стројем.
"У Украјини, знате, стрељају на лицу места, изводе масовна стрељања јавно, пред стројем. Све је то добро познато, није тајна. Код нас тога нема", истакао је Путин.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Специјална операција у Украјини
Лавров: Иницијатива за оснивање међународног суда против Русије у Украјини ─ нелигитимна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала