- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија разматра различите одговоре на ограничавање цене руске нафте

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаЦрпљење нафте
Црпљење нафте - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Руске власти разматрају различите варијанте као одговор на увођење граничне цене руске нафте од стране ЕУ и земаља Г7, изјавио је за Спутњик портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Разматрају се различите варијанте. Након доношења одлуке она ће биће објављена“, рекао је Песков одговарајући на питање да ли се заиста разматрају ове три ватијанте или су могуће друге.
Лист „Ведомости“ је раније написао да руске власти развијају три могућа одговора. Први је потпуна забрана продаје земљама које су подржале ограничење, укључујући преко посредничких земаља или чак њиховог ланца; други је забрана извоза по уговорима, што укључује услов горње границе цене; а трећи је увођење индикативне цене – максималног попуста на руску нафту „Уралс“ према референтној класи „Брент“ и забрану продаје по већем снижењу.
Нафтне санкције Запада су ступиле на снагу 5. децембра: Европска унија престаје да прихвата руску нафту која се транспортује морем, а земље Г7, Аустралија и Европска унија намећу ограничење цена за њен поморски транспорт на 60 долара по барелу.
Потпредседник руске владе Александар Новак је, коментаришући ове одлуке, приметио да Русија неће прихватити горњу границу цена нафте, чак и ако буде морала да смањи производњу. Он је додао да су таква ограничења мешање у тржишне инструменте, Русија је спремна да ради само са оним потрошачима који ће радити по тржишним условима.
Тема емисије „Енергија Спутњика“ била је примена забране увоза руске нафте морским путем већини европских земаља и последиће које ће та одлука донети.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала