- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјски вечити дерби – Европа ће гледати ка Београду

© Фото : АБА лигаНедовић и Анђушић
Недовић и Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
По први пут у историји два највећа српска клуба Партизан и Црвена звезда одмериће снаге у Евролиги! Мало је ривалстава који носе такав набој емоција и енергије, па ће зато окршај који је заказан за 20 часова и 30 минута у Арени бити посебан, пред скоро 20.000 навијача. Меч пратите у текстуалном преносу на Спутњику.
Иако је ово први европски дерби, неће бити први пут да се Жељко Обрадовић и Душко Ивановић налазе један наспрам другог, јер су још као играчи водили битке унутар утакмица између Партизана и Југопластике.
Као тренери су се сусрели 15 пута у Евролиги, а Обрадовић је добио 11 сусрета.
Партизан овај дуел чека после три везана пораза у Евролиги, а са друге стране Црвена звезда са Душком Ивановићем има низ од четири евролигашке победе.
Занимљиво је да је Партизан први у Евролиги по процентима за три поена (39,8). Најефикаснији код Партизана обично су Кевин Пантер (15,9 поена по утакмици), Зек Ледеј (13,9), Матијас Лесор (12,7) и Џејмс Нанели (11,2).
„Изузетно смо срећни и задовољни што ћемо у Београду моћи да одиграмо такву утакмицу, између Партизана и Црвене звезде. Прва у историји... Играмо против екипе с којом смо играли и пре десетак дана, анализирали смо ту утакмицу, знамо да је Црвена звезда у сјајној серији резултата и игара, па нам самим тим неће бити нимало лако. Наравно, верујемо у своје могућности, можемо да одиграмо на нивоу из већег дела тог првог дербија. Очекујемо да Арена буде пуна, зато позивам навијаче да подрже екипу као што то чине целе сезоне, заиста нас чине веома поносним“, рекао је Жељко Обрадовић у најави за меч.
Код Црвене звезде Лука Вилдоза направио је промену целе сезоне црвено-белих са позиције плејмејкера одакле доноси 12,9 поена и четири скока. Заједно са Немањом Недовићем прави одличан бековски тандем.
„Ово ће бити потпуно другачија утакмица. Све ће се променити, ми ћемо бити другачији, Партизан ће бити другачији, то је нормално јер је свака утакмица другачија. Треба да буде задовољство сваком играчу да игра пред великим бројем људи. То да је за вас ово историјски први дерби, то је за вас тако. За нас је само још једна утакмица са Партизаном, нормално да ће оба тима извући неке поуке из прве утакмице, ко ће се боље снаћи, видећемо. Рекао сам и пре прве утакмице да Партизан има изванредан напад, што су и доказали касније у утакмицама против Валенсије и Будућности. Ако не играш добру одбрану, имају играче који играју добро један на један, трче добро, препознају одбране – без одбране нема ништа“ рекао је тренер црвено-белих Душко Ивановић.
Црвено-бели уздаће се и у скок где су одлични Бен Бентил са пет скокова и Лука Митровић са 4,8 скокова по утакмици.
Видећемо и каква ће бити атмосфера на овом дуелу, било је доста тензија међу два клуба, па би било добро да историјски дерби остане упамћен по учинку на терену.
Кошаркашка Европа, а и шире, ће гледати ка Београду.
Навијачи КК Црвена звезда током утакимце против Жалгириса у Београду - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
СПОРТ
Шокантном одлуком убици навијача Звезде смањена казна: „Осуђујемо срамну одлуку!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала