- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енглези се уплашили, руски и белоруски тенисери се враћају на Вимблдон

© AP Photo / Alastair GrantРуски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Организатори Вимблдона, једног од највећих тениских турнира, близу су одлуке да дозволе руским и белоруским тенисерима и тенисеркама учешће на турниру 2023. године, објавио је британски Телеграф.
Ова информација стигла је само дан након што је АТП казнио Вимблдон са милион долара због забране руским и белоруским тенисерима да учествују на овогодишњем турниру који је Новак Ђоковић супериорно освојио.
Према информацијама угледног британског дневника, руководство Вимблдона и Ол Ингленд тенис клуба не жели више конфронтацију са остатком тениске заједнице.
Организатори се плаше и да би ново изостављање руских и белоруских тенисера довело до пада популарности турнира пошто су посебно Руси и Рускиње међу најбољим играчима у овом спорту.
Такође, на одлуку Вимблдона да дозволи учешће Русима и Белорусима може да утиче чињеница да се руски тенисери нису јавно изјашњавали поводом ситуације у Украјини, наводи Телеграф.
Подсетимо, политичком одлуком и слабошћу тениских власти у Британији, организатори најпрестижнијег турнира су забранили руским и белоруским такмичарима да учествују на турниру минулог лета, што је довело и до укидања бодова на претходном Вимблдону.
АТП је сада запретио Тениском савезу Велике Британије да ће остати ван листе организатора такмичења уколико Русима и Белорусима и наредне године буде забранио учешће на Вимблдону и другим турнирима у Британији.
Та претња је, очигледно, уродила плодом.
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
СПОРТ
Британци добили милионску казну и претњу због односа према Русима и Белорусима!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала