- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Селектор Хрвата пред двобој са Бразилом причао о Србији

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаСелектор Хрватске Златко Далић
Селектор Хрватске Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Хрватска је на Мундијалу у Катару стигла до четвртфинала, где је чека вероватно најтежи противник – Бразил. У петак од 16 часова одмериће снаге са Нејмаром и друговима, а селектор „ватрених“ Златко Далић је пред тај историјски меч помињао Србију која је била ривал Бразила на премијерном мечу у Дохи.
Србија је одолевала Нејмару и друговима пуних сат времена, али је пад концентрације и недостатак физичке спреме довео до жестоког пада, што је проузроковало два брза гола Ришарлисона у мрежи Вање Милинковић-Савића.
Далић је поручио да су Хрвати гледали тај меч и да су из њега извукли поуке, где је Србија погрешила и шта „коцкасти“ не смеју да дозволе себи, уколико хоће да се нађу у полуфиналу Светског првенства, што им је пошло за ногом у Русији пре четири године, када су стали у финалу пред Француском.
„Гледали смо Србију против Бразила. Србија је играла одлично сат времена, али су онда њихови игрчаи постали нервозни. После гола се Бразил разиграо, а Србија је пала. Ми не смемо да упаднемо у ту нервозу. Морамо да будемо дисциплиновани и да чекамо нашу прилку“, поручио је Златко Далић.
Хрватска и Бразил су први четвртфинални пар у Катару и на терен ће од 16 часова, док је вечерњи термин резервисан за двобој Аргентине и Холандије од 20 сати.
Дан касније, у суботу, састају се Мароко и Португалија (16), а касније Француска и Енглеска (20).
Луис Енрике и Валид Реграгуи - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Катар 2022
Шпанија не прашта неуспех – Луис Енрике добио отказ!
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Катар 2022
Мамић: Да Хрватска има Митровића и Влаховића играла би финале Светског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала