- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шта зна Бруно шта је Бразил – пенали и страшни Ливаковић одвели Хрватску у полуфинале Мундијала!

© AP Photo / Andre PennerБразил Хрватска
Бразил Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Репрезентација Хрватске први је полуфиналиста Мундијала у Катару. „Ватрени“ су у тешком и исцрпном дуелу после 120 и кусур минута рововске савладали Бразил после бољег извођења једанаестераца - 4:2 (1:1, 0:0).
Ривал Хрватима у борби за финале биће бољи из дуела Холандије и Аргентине који се игра нешто касније, а „Коцкасти“ су против фаворзованог противника наставили серију победа на продужетке и пенале на Мундијалу, за шта су постали специјалисти.
Наравно захваљујући голману Доминику Ливаковићу који је скинуо пенал Родигу и „омађијао“ Маркињоса да погоди стативу у четвртој серији, али и Бруну Петковићу, стрелцу за изједначење у 117. минуту.
© AP Photo / Alessandra TarantinoХрватска - Бразил
Хрватска - Бразил - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Прво полувреме није било нимало лепо. Уместо голова и спектакуларног фудбала видели смо велику борбу на средини терена где су ривали били изједначени.
Бразил је више шпутирао, али сваки пут право у руке Ливаковића, док је Хрватска запретила преко Перишића у два наврата и оба пута непрецизно преко гола.
Хрватска је у првих 45 минута испунила план, сакрила је лопту Бразилцима, отерала их од свог гола и видео се сав квалитет и искуство Брозовића, Ковачића и Модрића, као и таленат Гвардиола који израста у „звер“ од штопера.
Друго полувреме протекло је у знаку једног човека - Доминика Ливаковића. Голман Хрватске зауставио је све покушаје Бразилаца, два пута је скинуо зицере Нејмару, једном Пакети све у ситуацији један на један. Чак је у 47. минуту спречио аутогол Гвардиола и заиста је сачувао свој тим у животу.
Хрватска у другом полувремену готово да није ни шутнула на гол ривала, бранили су се у већем делу, чували лопту у искусном троуглу, спремали се за оно што највише воле на Мундијалу - продужетке.
Ни први продужетак није донео много тога лепог и занимљивог, све до надокнаде када су Нејмар и Пакета сјајно разменили пасове, а ас Пари Сен Жермена под пречку сместио лопту за славље Бразила.
© AP Photo / Andre PennerБразил - Хрватска
Бразил - Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Многима се учинило да је то све и да ће Бразил сачувати предност, али тако није мислио Златко Далић. Селектор Хрватске је ризиковао, убацио Мајера и Оршића у игру, кренуо у офанзиву за шта је награђен у 117. минуту поготком Петковића.
Бразилци, који су испољили велику недисциплину, дозволили су Оршићу да се прошета по левој страни и послужи свог „Динамовца“ Петковића који је из одбитка уз мало среће матирао Алисона.
Био је то шах-мат за Бразилце који су на пеналима већ после прве серије и одбране Ливаковића били „печени“. Тако се срушио још један сан о шестој титули на мундијалима за „Кариоке“ које су високо летеле.
Бразил Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Катар 2022
Хрватски октопод на голу вредан полуфинала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала