- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ивановићева чиста петица

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићДушко Ивановић
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Душко Ивановић наставља да прави чуда са Црвеном звездом. Искусни стручњак преузео је црвено-беле у не тако добром моменту, али је успео да повеже осам победа у свим такмичењима. Од тога пет у Евролиги. Зато за старт на клупи црвено-белих добија чисту петицу.
Није Ивановић у Звезду донео чаробни штапић, али јесте идеју и поделу улога. Када се гледају црвено-бели стиче се утисак да се зна шта ко ради и шта је чији посао.
Важно је истаћи да је Црвена звезда најбоља екипа у Евролиги по учинку домаћих играча и да се то види на паркету, а посебно у дербију где је и сам доживљај утакмице важан фактор.
У таквом распореду снага искочио је играчки млади Филип Петрушев. Њему је било потребно време да проигра јер је прошле сезоне преседео на клупи у Анадолу Ефесу, али је врло брзо почео да показује какав квалитет има. И може да буде залог за будућност и Звезде и српске репрезентације.
Звезда је при прављењу и састављању тима довела и искусна имена, а уместо Николе Калинића као лидер тима је пројектован Немања Недовић.
Јесте другачија позиција у питању, али лидерство је слично. Недовић је спорије ушао у сезону због повреде, али је опет против Партизана био најбољи када је било најважније, погодио је шут за победу и додатно порастао у очима навијача.
Поред доласка Ивановића у Звезду, управа клуба направила је још један кључни потез, а то је довођење Луке Вилдозе на позицију плејмејкера уместо индиспонираног Џејлена Адамса.
Вилдоза је показао да игра у служби тима, да уме да погоди када је важно, али и што је важније да разигра саиграче, па и да вицкастим потезима дигне навијаче на ноге. Постао је брзо љубимац присталица црвено-белих.
Не само да је Ивановић усагласио домаће и стране играче, већ је и оним искуним кајлама попут Бранка Лазића и Луке Митровића нашао праву меру, па уз додатак неколико играча улоге то све даје савршене резултате.
Звезда је добила осам утакмица, од тога чак два пута Партизан. Има опцију да са две победе у наредна два меча у Евролиги оде и на скор 8-6.
Ивановић покушава да све држи на земљи, да његови играчи не „полете“.

„Важна је ово утакмица, али знате колико још има рунди до краја? Лига је дуга, после ове серије победе можете ући лако и у серију пораза. Само оно на крају се рачуна. Све ове утакмице су показале да сваки играч који уђе са клупе – доприноси игру. Није ми важно ко колико игра, већ ко колико пружи за то време. Ми сваку утакмицу идемо тако да можемо да је победимо и то је важан моменат у нашем менталитету. Борићемо се за Топ 8 Евролиге, а да ли је реално или не – видећемо“, рекао је Ивановић.

Биће и пораза, али Ивановић за досадшњи рад заслужује чисту петицу, ону из средње и основне школе, подразумева се.
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
СПОРТ
Недовић утишао 20.000 „гробара“ и признао Спутњику: Највећи шут у каријери!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала