- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Приведена потпредседница ЕП у оквиру истраге о корупцији, умешана једна држава Персијског залива

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПленарна седница Европског парламента
Пленарна седница Европског парламента - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Посланица Европског парламента Ева Каили, из групе социјалиста и демократа, данас је приведена на саслушању у оквиру истраге о корупцији у тој институцији која је повезана с једном земљом Персијског залива, јавили су белгијски дневник „Ле Суар“ и недељник „Кнак“.
Каили, бивша грчка телевизијска водитељка и посланица у Европском парламенту од 2014. године, је на мети истражитеља, а њена кућа је претресена у петак касно поподне. Ева Каили је једна од 14 потпредседница Европског парламента.
Информацију је потврдило и федерално тужилаштво не откривајући имена приведених лица.
„Истражитељи из Федералне правосудне полиције сумњају да је једна заливска земља утицала на економске и политичке одлуке Европског парламента, уплаћивањем значајних сума новца или нуђењем значајних поклона трећим лицима која имају политички значај или стратешку позицију у Европском парламенту”, објаснило је раније током дана федерално тужилаштво.
У међувремену, на сајту Политико објављено је и да се врши претрес код белгијског посланика Марка Тарабеле, такође социјалисте, пренео је Танјуг.
Две јавне личности, укључујући бившег италијанског посланика у Европском парламенту из групе социјалиста и демократа, јутрос су биле ухапшене.
На ове информације је вечерас реаговала група социјалиста и демократа у ЕП наводећи да су „згрожени оптужбама за корупцију у европским институцијама“.
Група истиче да има нулту толеранцију на корупцију, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала