- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Трагедија на Мундијалу: Преминуо амерички новинар током пенал серије

CC0 / / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Познати амерички новинар Грант Вал (48) преминуо је током четвртфиналне утакмице Светског првенства у Катару између Аргентине и Холандије у тренуцима када су извођени пенали.
Према писању Дејли мејла, Вал који је извештавао за CBS sports i NBC news, био је здрав, али му је током поменуте утакмице позлило и колабирао је, после чега је и преминуо.
Његов агент Тим Сканал, јавио је Њујорк Тајмсу да је у петак увече Грант Вал доживео велики стрес и да је преминуо.
Према речима оних који су се нашли у близини познатог америчког новинара, он се само у једном тренутку "повукао" на своје седиште док је пратио дешавања са утакице Аргентина - Холандија на Луизал стадиону. Хитна помоћ је стигла брзо, али су, нажалост, на лицу места могли само да констатују смрт.
Како је наведено у саопштењу Фудбалског савеза Сједињених Америчких Држава, Грант је извештавао са утакмице четвртфинала, а узрок смрти још није познат.
„Комплетна америчка фудбалска породица сломљена је након сазнања да смо изгубили Гранта Вала. Захваљујемо Гранту на његовој огромној преданости и утицају на нашу игру. Његово писање и приче које је испричао наставиће да живе!“, наведено је у саопштењу.
Иначе, Вал се у понедељак путем друштвених мрежа огласио и поручио да му није добро. Да је претрпео велики стрес на Мундијалу, посебно после елиминације САД због чега је отишао да посети доктора јер га је нешто стезало у грудима.
„Тело ми је попустило, велики стрес и много напора то могу да ураде. ПОследњих десетак дана је утисак меч САД и Холандије. Осећам велики притисак и нелагодност у грудима у последње време. Посетио сам лекара, тестирали су ме и рекли на немам Ковид-19, и да је вероватно у питању бронхитис. Добио сам антибиотике и сируп и осећам се мало боље. Ипак, још нисам сасвим добро“, гласила је објава Гранта Вала.
Огласио се и његов рођени брат, Ерик Вал, који сматра да је Грант, који је јавности између осталог био познат и као борац за ЛГБТ права, убијен.
„Ја сам разлог због којег је носио мајицу са ЛГБТ заставом на Светском првенству. Ја сам његов брат и ја сам геј. Не верујем да је мој брат тек тако преминуо, верујем да је убијен“, рекао је Ерик Вал.
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Меси „прокључао“ и вређао ривала док је давао изјаву
Бразил - Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Катар 2022
Играчка – плачка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала