Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: На агресију ћемо одговорити свом снагом коју имамо

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је вечерас да Косово не жели сукоб, али да ће на агресију одговорити свом снагом коју има.
Он је тако реаговао на изјаву председника Србије Александра Вучића да ће Србија од Кфора тражити да распореди своје војне и полицијске снаге на Косово и додао да ће свако неосуђивање „оркестрираног насиља“ од стране ЕУ и САД охрабрити званични Београд на даље подстицање на дестабилизацију.
Према његовим речима Србија већ неколико дана "прети Косову агресијом" и позива на повратак српске војске на Косово, позивајући се на Резолуцију 1244 УН.

"Желе двостуко враћање у прошлост. Први, повратак у време Милошевића и рата. Друго, да се питање Косова врати у УН и што даље од ЕУ. Косово је европска, демократска и проамеричка држава. Са овим руководством које има, Србија је аутократска, проазијска и милитантна. Не желимо сукоб, желимо мир и напредак, али ћемо на агресију одговорити свом снагом коју имамо. Сада када ни регистарске таблице за возила ни датум избора не могу да се користе као изговор, нелегалне структуре Србије претворене у криминалне банде откриле су се", написао је Курти на друштвеним мрежама.

Он је додао да је косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља у контакту са командантом Кфора и додао да барикаде "маскираних криминалаца на северу" треба одмах уклонити.
"Косово је земља слободних и вредних грађана, без обзира на етничку припадност, веру, пол и године. Злочинци и русофили ће пропасти. Република Косово ће победити", написао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала