- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Роналдо и Португалци иду кући – чудесни Мароко у полуфиналу Мундијала!

© AP Photo / Alessandra TarantinoМароко и Кристијано Роналдо
Мароко и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Бајка Марока у Катару се наставља. Сјајна афричка селекција домогла се историјског полуфинала након што је шокирала још једног фаворита, селекцију Португалије са 1:0. Стрелац историјског гола за Мароко и афрички фудбал је Јусуф Ен Незири, који ће од вечерас бити национални херој.
Мароко је од старта ушао храбро у овај дуел. Португалци мотивисани шестицом против Швајцарске кренули су силовито и имали прву шансу преко Жаоа Феликса у петом минуту када је сјајни голман Јасин Буну сјајно интервнисао и сачувао мрежу.
Узвратио је Ен Незири који је у седмом минуту главом пребацио гол, а Португалци су могли да поведу и преко Гереира који је изблокиран у доброј позицији у 13. минуту, као и Жоао Феликса који је шутирао непрецизно у 31.
Казна за Португалце стигла је у финишу првог полувремена. После центаршута Атија-Алаха са леве стране голман Португалије Диого Коста је полетео у празно, а Јусуф Ен Незири главом неометан сместио лопту у мрежу за велико славље Мароканаца.
© AP Photo / Martin MeissnerЈусеф Ен-Несири
Јусеф Ен-Несири - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
У правом тренутку, играо се 42. минут, повели су Африканци који су после паузе на терен изашли само са једним циљем - да сачувају гол предности.
Селектор Португалије Фернандо Сантос убацио је Роналда већ у 51. минуту, Португал почео викторије пред голом Бунуа који је имао много посла у другом полувремену.
Помогли су му промашаји Гонсала Рамоса у 58. минуту, главом са 11 метара, неометан, и прејак ударац Бруна Фернандеса после грешке Зијеха у 64, када је лопта прохујала изнад пречке.
Мароко, који се борио за живот у другом полувремену, остао је и без искусног штопера Саиса због повреде, али је све издржао до краја.
Португалци су у последњих пола сата направили само једну изгледну шансу и то ударац Феликса у 83. када је фантастични Буну као мачка полетео кроз ваздух избио лопту у корнер. Покушао је нешто и Роналдо у првом минуту надокнаде, али је голман Марока и њему одбранио ударац.
Мароканци су меч завршили са десеторицом јер је нападач Шедира успео да добије два жута картона за мње од минута, иако је ушао у игру средином другог полувремена. Срећом, то им се није осветило...
© AP Photo / Ebrahim NorooziМароко и Португалија
Мароко и Португалија - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
У надокнади Абукалал је могао да реши све, али је ноншалантно шутирао право у голмана Португалије. На другој страни мало је фалило да Пепе донесе продужетак Португалцима, али је промашио гол за неколико сантиметара.
На крају, сјајан успех Мароканаца који су још једном одржали лекцију из борбености. Иако десетковани оставили су срце на терену, посебно капитен Амрабат који је претрчао маратон вечерас. Сјајно вођени од стране селектора Валида Реграгија наставили су да пишу историју светског фудбала јер су прва афричка селекција у полуфиналу мундијала.
Јусеф Ен-Несири - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Небески скок и голманов лет у празно!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала