- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Западни представници ћутали на седници СБ УН о испорукама оружја Кијеву

© AP Photo / John MinchilloПрви заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
На седници Савета безбедности УН о испорукама оружја Украјини, која је јуче одржана на захтев Русије, представници Запада су „изгледали бледо и нису имали шта да кажу“, рекао је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

„Западњаци су били очигледно бледи. На тему седнице, која је за њих била шкакљива, у суштини нису имали шта да кажу. Стога су користили отрцане клевете са уобичајеним оптужбама Русије за све грехе. То је било предвидљиво, али у светлу чињенице које смо изнели ми и експерт Ден Ковалик, а делимично и високи представник УН за питања разоружања Изуми Накамицу, западне тираде су деловале потпуно неприкладно“, написао је Пољански на Телеграму.

Како је додао, посебно треба захвалити стручњаку Ковалику који је сумирао све оно што је доступно јавности о пумпању Украјине западним оружјем и ширењу тог истог оружја по целом свету.

„Изузетно је тешко спорити са тим чињеницама, зато су западњаци одлучили да углавном игноришу оно што је речено или да пребаце тему на иранске беспилотне летелице које нам се наводно испоручују, иако смо ми више пута демантовали такве наводе“, истакао је Пољански.

Такође је рекао да је руска страна на састанку максимално покушала да приближи истину о томе с чиме се сада суочава Доњецк кога украјинска војска гранатира користећи западно оруђе и ракетне бацаче.
„Ден Ковалик се управо вратио из Доњецка и пренео је своје утиске због којих су се наши противници нервозно врпољили“, рекао је руски дипломата.
Амерички генерал Џек Кин је раније признао за телевизију „Фокс њуз“ да је Вашингтон за свега 66 милијарди долара успео да добије „Украјину која уместо Америке ратује против Русије“.
Како је рекао, САД су од фебруара ове године у кијевски режим инвестирале 66 милијарди долара што је помогло у наоружавању Украјине и мотивацији јавности за рат против Русије.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја на заседању Савета безбедности УН о Сирији - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Специјална операција у Украјини
Русија у УН о помоћи Кијеву: Оваква војна подршка никада није пружена ниједној земљи у историји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала