- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Никада ништа освојити неће

© AP Photo / Abbie ParrГарет Саутгејт, Енглеска
Гарет Саутгејт, Енглеска - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Још један турнир и још једно разочарање за Енглезе. Желели су овог пута да иду до краја и титуле првака света после полуфинала у Русији 2018. и финала ЕУРА 2021, али су наишли на Француску која их је елиминисала (2:1) и покренула причу о статусу селектора Гaрета Саутгејта.
Већ шест година некадашњи дефанзивац Гордог Албиона предводи с клупе национални тим и чињеница је да је Енглеска много гледљивија и привлачнија од када је Саутгејт селектор.
Али, опет, чињеница је и да недостаје и нека титула, која се толико чека на Острву уз ону чувену песму да се „Фудбал враћа кући“ из 1996.
Саутгејт је после меча рекао да ће добро размислити о наставку на клупи Енглеске.

„Овакви турнири исцрпљују доста из човека и потребно је време да се све правилно сагледа. Мислим да је то права позиција. Потребно је време док се све стране усагласе и донесу праву одлуку“, рекао је Саутгејт.

Некадашњи саиграчи и ривали на терену, Гери Невил, Ијан Рајт и Рој Кин, сложни су да Саутгејт треба да води Енглеску и на Европском првенству 2024. у Немачкој.
© AP Photo / Hassan AmmarГарет Саутгејт, Хари Кејн, Енглеска
Гарет Саутгејт, Хари Кејн, Енглеска - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Међутим, постоје и они који сматрају да Енглезима треба нови селектор. Марк Голдбриџ, новинар клупске телевизије Манчестер јунајтеда, сматра да је Саутгејт неуспешан тренер.

„Енглеска никада неће освојити ништа због људи који подржавају Саутгејта. Он није елитни тренер. Ниједан клуб Премијер лиге га не би ангажовао. Имамо моћан тим који тренира политичар. Без идеје, без креације. Стерлинг и Маунт пре Рашфорда, Грилиша и Медисона? Проклети непотизам. Време је за промене“, написао је Голдбриџ.

Познати новинар је потом објаснио своје мишљење о репрезентацији Енглеске.
„Људи не схватају колико је добар енглески тим у овом тренутку. Налази се међу најбољима на свету. Иран, Велс, САД, Сенегал су и морали лако да буду прегажени. Турнир за нас је и почео и завршио се у једном дану, чим смо играли са неким ко зна да игра фудбал. Као и обично.“
На крају је Голдбриџ поентирао:
„Постоји разлог зашто нисмо ништа освојили од 1966. Нисмо доводили најбоље тренере. Зато ће Саутгејта и играче вероватно да провозају у парадном аутобусу јер су стигли до четвртфинала, а друге нације ће анализирати где су погрешиле.“
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Енглеска - Француска - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Енглеска се враћа кући, шампион чува круну – срећна Француска слави Лориса и Жируа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала