Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Србија жели наставак рата који је изгубила пре 23 године

© AP Photo / Visar KryeziuЛидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти
Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да Србија жели наставак рата који је изгубила пре 23 године, преноси Албанијан пост. Он је на конференцији за новинаре рекао да Србија поново прети ратом и повратком војних трупа, да се званични Београд понаша као и пре 23 године.
„Србија не крије да жели да се врати на Косово, односно да настави рат који је изгубила. Милитаризација Србије током година довела нас је до оваквог стања. Они издвајају велике суме новца за војску и наоружање. Ова милитаризација, праћена хегемонистичким амбицијама, представља претњу за цео регион“, рекао је Курти.
„Пошто је питање регистарских таблица решено и избори одложени, криминалним бандама на северу Косова недостаје чак најмањи изговор за барикаде и насилне нападе на Косовску полицију“, навео је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.
Курти је истакао да у „сарадњи са Кфором раде на решавању ситуације брзо и мирно“.
„Председник и премијер Србије су запретили војном агресијом, најављујући да ће се српска војска вратити на нашу територију. Нећемо тражити сукоб, већ дијалог и мир. Али да будем јасан: Република Косово ће се бранити — снажно и одлучно“, написао је Курти на Твитеру.
Административни прелаз Јариње - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
СРБИЈА
Косовска полиција није дозволила спортистима из Косовске Митровице да се врате кући
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала