- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови пораз црно-белих: Партизан пао после драме у Стожицама!

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆЖељко Обрадовић Партизан
Жељко Обрадовић Партизан - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Кошаркаши Партизана изгубили су после драматичне завршнице у дворани Стожице од Цедевита Олимпије резултатом 77:74, у мечу 10. кола АБА лиге. Партизан је после пораза у евролигашком дербију изгубио други везани меч, то је уједно и други пораз Жељковог тима у регионалном такмичењу, наспрам осам победа.
Чудно је почео меч у Љубљани, с обзиром на то да је Жељко Обрадовић после само 34 секунде извео из игре Алена Смаилагића који се нашао у првој петорци.
Бивши члан Голден Стејта који се опоравио од повреде и покушава да се врати у ритам нашао се међу стартерима, и у првом нападу је промашио један шут, да би у следећем када је уследио фаул, Жељко Обрадовић одлучио да га изведе из игре, а Смаилагић је био у шоку.
До краја меча Смаилагић је одиграо укупно нешто мање од шест минута, али се није уписао у стрелце, имао је само један скок.
Домаћи састав предвођен Американцем Јогијем Ферелом добио је уводну деооницу резултатом 23:19, али се на полувреме отишло резултатски егалом - 43:43.
У наставку је виђена резултатска клацкалица, два тима су се смењивала у вођству, али Партизан није успео да сачува тесну предност коју је имао у самом финишу, већ су тројке Јогија Ферела (18 поена) утицале да Цедевита изађе као победник у драматичној завршници - 77:74.
Најефикаснији актер сусрета одиграног у Љубљани био је Данте Егзум са 24 поена, три скока и шест асистенција за готово 33 минута проведених на паркету, али то није било довољно да црно-бели изгегну други пораз у АБА лиги од почетка сезоне.
Уз Егзума, истакао се и искусни Грк Папапетру, који је убацио17 поена, три скока и једном асистенцијом, док је капитен Кевин Пантер потпуно подбацио и био испод сваког нивоа. За 21 минут на паркету постигао је само два поена, шутирајући 1/6 из игре уз проценат шута свега 17 одсто.
Партизан се очигледно није опоравио од пораза од Црвене звезде (76:73) у историјском дербију одиграном пре три дана у крцатој Арени где је имао фантастичну подршку око 20.000 "гробара".
Страхиња Стојачић – најбољи баскеташ света - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
СПОРТ
Срби на крову света – баскеташи Уба освојили завршни мастерс!
Стефан Јовић у дуелу против Филипина - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
СПОРТ
Повезивао се са повратком у Звезду, завршио у Шпанији код Симанића
Мирослав Радуљица - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
СПОРТ
Ивановић промешао карте – Звезда убедљива против Морнара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала