- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Ердоган разговарали телефоном

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин, на заједничкој конференцији за медије након састанка у Сочију
Председници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин, на заједничкој конференцији за медије након састанка у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и турски лидер Реџеп Тајип Ердоган разговарали су телефоном о билатералним односима, реализацији "прехрамбеног споразума", Сирији и енергетским пројектима.

„Наглашен је посебан значај заједничких енергетских пројеката, пре свега у гасној индустрији. Узимајући у обзир резултате недавних разговора у Истанбулу, председника Управног одбора "Гаспрома" Алексеја Милера, настављена је размена мишљења о иницијативи за стварање регионално гасно чвориште у Турској“, наводи се у извештају Кремља.

Како је саопштила администрација председника Турске, Ердоган је током разговора истакао да је „заједничким напорима испоручено више од 13 милиона тона жита онима којима је то потребно и да могу да почну да раде на извозу различитих прехрамбених производа и друге робе постепено, у оквиру житног коридора".
Како се наводи у саопштењу прес-службе администрације турског лидера, Ердоган је изразио наду да ће ускоро бити решена украјинска криза.
Он је додао да је у контексту активности забрањене радничке партије Курдистана на северу Сирије и у Турској и „терористичких напада“ на Турску, „важно и приоритетно да се граница од терориста очисти до дубине од најмање 30 километара у складу са Меморандумом из Сочија из 2019. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала