Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић : На основу којих критеријума Немачка одлучује која резолуција СБ УН се мора поштовати

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПремијерка Србије Ана Брнабић
Премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас, поводом изјаве шефице немачке дипломатије Аналене Бербок о „неприхватљивости“ повратка Војске Србије на Косово и Метохију да такав став представља запањујући ниво апсурда.
На коментар Бербокове на Твитеру да је повратак Војске Србије на Косово и Метохију неприхватљив, Брнабићева је подсетила да су министри иностраних послова земаља Г7 у свом последњем саопштењу 14. маја 2022. захтевали да се у решавању сваког проблема или кризе у свету, као што су кризе у Либији, Сирији, Јемену или Сомалији, стриктно спроводе одговарајуће Резолуције Савета безбедности УН.
„Сада, изненађујуће, МСП Немачке експлицитно поручује да би требало игнорисати Резолуцију СБ УН 1244 која предвиђа да Србија има право да тражи повратак одређеног броја припадника својих безбедносних снага на Косово јер је то „неприхватљиво“', написала је премијерка Србије на Твитеру и поставила питање на основу којих критеријума међународног права и стабилности се одлучује која резолуција СБ УН се мора поштовати, а која се мора занемарити.
Брнабићева констатује да је запањујући ниво апсурда да се нпр. у случају Либије, Резолуција 2571 мора поштовати, али у случају Србије, Резолуција 1244 мора да се игнорише.
„Оно за чим Срби на Косову чезну су мир и стабилност, али нама, такође не би сметало поштовање међународног права, Повеље УН, УНСЦР...И још једна ствар: не би било тензија које би требало да се смање да је Курти поштовао споразуме, а не једнострано кршио исте“, поручила је премијерка Србије.
Бундестаг - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
СРБИЈА
Немачка министарка спољних послова: Неприхватљиво слање српских снага на КиМ
Ричард Гренел - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
СРБИЈА
Гренел позвао САД да прекину сваку помоћ Приштини ако Курти одмах не ослободи ухапшеног Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала