Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић поручила Виоли Фон Крамон: Боље је ћутати

© Фото : VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Некада је боље ћутати, поручила је данас премијерка Србије Ана Брнабић известиоцу Европског парламента за Косово Виоли фон Крамон, а поводом њене изјаве да је неприхватљив улазак српских војника на Косово.
Брнабићева је на Твитеру поручила Виоли Фон Крамон, која је, како је оценила „преузела улогу команданта Кфора“, да је „некада боље ћутати“ и подсетила да су реакције Фон Крамон изостале много пута, због чега ју је и „назвала мајстором ћутања“.
„Коначно, дуго очекивано саопштење лажног генералног секретара УН Виоле фон Крамон, која је такође преузела улогу главног команданта КФОР-а, генералног стручњака за сва питања – од литијума до Европрајда, и главног браниоца владавине права и људских права (искључујући Србе)“, навела је председница Владе Србије.
Брнабићева је то навела реагујући на наводе Фон Крамонове на Твитеру да обнова мира и стабилности на северу Косова мора бити приоритет, а да су напади на Еулекс и најава уласка српских војника на Косово неприхватљиви.

„Сада се коначно осећала обавезном да каже нешто о миру и стабилности на северу Косова* и у својој изјави позвала на распуштање Савета безбедности УН чије резолуције треба игнорисати ако јој се не допадају. Браво!“, написала је Брнабић.

Председница Владе Србије подсетила је да је Фон Крамонова била господар ћутања када је Аљбин Курти за министра за заједнице и повратак, да представља Србе на Косову* поставио Ненада Рашића, човека који је на изборима освојио 0,2 одсто гласова, 30 пута мање од представника Српске листе.
Мајстор ћутања била је када је пре 10 дана (2. децембра) без објашњења ухапшен Гаврило Милосављевић (63) када је отишао да пријави одузету имовину у општини Исток“, навела је она.
Према речима Брнабићеве, Фон Крамон је показала и да је мајстор медитације када је пре шест дана (6. децембра) косовска полиција насилно упала у Зубин Поток, а потом и у Косовску Митровицу – директно кршећи Бриселски споразум.
„Известилац ЕП, познат и као 'Не треба ништа да говорим', када је Курти пре три дана (9. децембра) изјавио да је захтев Србије да Косово* успостави Заједницу српских општина 'детињаст' – чиме се директно супротставља Бриселу Споразум чији је гарант ЕУ“, навела је Брнабић.
Влада Србије требало би, како је најављено, у четвртак на седици да усвоји захтев којим ће Србија тражити повратак наших снага, војске и полиције на КиМ, што је предвиђено Резолуцијом 12 44 СБ УН.
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
СРБИЈА
Русија ће подржати Србију уколико затражи седницу Савета безбедности УН о Косову
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала