- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдан је хтео да заврши посао – и успео је, али зна шта не треба да ради: „Борба је!“

© AP Photo / Mary AltafferБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Богдан Богдановић, српски кошаркаш, после дуге паузе због повреде, што га је удаљило и од Европског првенства, у бриљантном стилу се вратио на паркет и сјајно игра у НБА лиги за екипу Атланта Хокса.
Богдан је одиграо пет утакмица по повратку, а у последње две је постигао укупно 59 поена и показао да ће бити велико појачање за екипу тренера Нејта Мекмилана.
Посебно је то био у дуелу са Чикагом који је Атланта добила са 123:122 после продужетка, а Богдан је убацио 28 поена уз седам скокова и пет асистенција.
„Рекао је да жели да остане у игри у продужетку, да хоће да заврши посао. Добио је дозволу од мене, навијачи би полудели да сам га извео из игре, а на крају је све прошло како треба“, рекао је Мекмилан.
Ипак, Богдановић је поред сјајне игре забележио и један несмотрени потез када је фаулирао ривала на шуту за три поена свега пола секунде до краја, што је Чикагу донело пола коша предности.
„Он зна да се то не ради, да се не прави фаул, само се подигну руке, не треба покушавати блокаду. Покушао је и направио фаул...“, додао је Мекмилан.
Атланта је на крају успела да победи, кошем из последње акције о којој је говорио Богдановић.
„Морам да вратим фим... Најпре је Јанг затражио нови тајм-аут јер су нас провалили, а онда је помоћни тренер Џо Пранти сео и нацртао како Грифин треба да се креће. Додавање је било одлично, сви су урадили свој посао. Не знам шта се све десило, али добили смо утакмицу“, истакао је Богдановић.
У прве три повратничке утакмице Богдановић није проводио више од 25 минута по мечу, али је у последње две „пребацио“ пола сата на терену.
„Борба је, али када се уживите, желите да играте и када сте такмичар као ја... Па стао бих само ако не бих могао да се померим. Јасно, они желе да имам дужу каријеру после овога и то им је битно. С друге стране, хвала им што су ми дозволили да играм, разумели су ме. Стручни штаб ми је веровао, изградили смо поверење. Мало сам уморан, али не осећам никакву нелагоду", закључио је Богдановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала