- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бодирога је ту, али – напретка нема: „Неће бити промена ни у фебруару“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Генерални секретар Међународне кошаркашке федерације Андреас Заглис одржао је у понедељак традиционалну годишњу конференцију за медије.
У години коју полако испраћамо одиграна су три континентална шампионата – Светско првенство за кошаркашице, квалификације за Светско првенство 2023, Светско и Европско првенство у баскету три на три као и светска турнеја баскеташа, а Заглис је оценио да је година била изазовна, али успешна и додао да ће ФИБА, као и увек, тежити новом напретку.
Истакао је и да ће Мундобаскет који ће бити одигран у Индонезији, Јапану и Филипинима са двораном у Манили која има капацитет од 50.000 места бити време да се испишу нове странице историје.
Једно од најзанимљивијих питања свакако се односилио на састанак са Дејаном Бодирогом и Маршалом Гликманом, челним људима Евролиге и усклађивања календара.
„Могу да потврдим да смо се састали, али то не би требало да буде вест. Амбијент је добар, али напретка нема. Истовремено, а рекао сам то и прошле године, ФИБА је веома спремна за дискусију и напредак. У овом моменту, бар у последњих 18 месеци, ФИБА је покушала сама. Писали смо писма, укључили смо и НБА, довели смо људе за сто, имали смо планове и идеје“, рекао је Заглис.
Он је говорио и о појединим променама, али И потешкоћама.
„У септембру смо одлучили да променимо датуме да би сви моглиу да учествују у прозорима, а то није била лака одлука. Нажалост, морам да кажем да ситуација унутар Евролиге не напредује. Нема то везе са новим руководством, они желе прогрес, али унутар ЕКА постоји већина и мањина. Нема униформности која је потребна да се започну преговори“.
Како је истакао, такав је тренутни статус.
„Нисам срећан због тога, али ћемо наставити. Сви радимо на томе, цела ФИБА. Не само зато што је то наша обавеза према спорту. Не очекујем да се нешто велико деси у фебруару. Наравно, хвала онима који су радили на променама термина утакмица у новембру, клубовима и лигама и осталима. Причамо о једноставним стварима које би се промениле, али ни за то не постоји минимум консензуса. То је садашњи статус, а ми ћемо наставити да износимо предлоге“, закључио је ову тему Заглис.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала