Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дејану Пантићу, због чијег хапшења су подигнуте барикаде, 30 дана притвора

© Sputnik / Теодор АнастасијевићЈариње
Јариње - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Ухапшеном Дејану Пантићу из Северне Митровице Специјално тужилаштво Основног суда у Приштини одредило је меру притвора од 30 дана, у периоду од 10. децембра до 9. јануара 2023. године.
Ово је за Косово онлајн рекао његов адвокат Срђан Митровић.
„Пре пет минута сам добио решење али то и није решење него диспозитив у коме се каже да ће детаљно образложење бити накнадно достављено“, пренео је Митровић.
Дејан Пантић је ухапшен у петак на прелазу Јариње када се са породицом враћао из Рашке. Терети се за кривично дело „Извршење терористичког акта“. Поводом хапшења Пантића, Срби на северу КиМ су истог дана подигли барикаде на више локација, захтевајући његово и ослобађање још једног сународника ухапшеног дан раније.
Пантић је бивши припадник полиције а из те службе је иступио прошлог месеца када и сви полицајци српске националности на северу КиМ.

"Наставак је иживљавања и бахатости Аљбина Куртија"

Притвор од 30 дана који је изречен Дејану Пантићу наставак је иживљавања и бахатости Аљбина Куртија који невиног човека држи у казамату само зато што носи српско име и презиме, каже директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
Пантић је, наводи, хапшен и оптужен за тероризам само зато што живи у мултиетничком насељу, а да има било каквих доказа против њега Приштина их не би крила три дана.
"То довољно показује да против њега нема нити једног јединог доказа, већ је мета Аљбина Куртија који само жели да криминализује Србе", каже Петковић и пита како Европа ћути на чињеницу да у 21. веку човека, срчаног болесника, држе заточеног без лекова и терапије, без права да позове породицу или свог адвоката.
Каква је то демократија и владавина права? Где су борци за људска права када се једном Србину прописују казне и тамнице и газе основна људска права, пита Петковић.
Поручује да је данашњи притвор најречитији доказ исправности одлуке Срба да се мирно и достојанствено боре за своја основна права, јер, примећује, за њихове муке очигледно нема слуха ни у Приштини, ни у многим западним центрима моћи који затварају очи пред страдањима Срба.
Припадници РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
СРБИЈА
„Европо, видиш ли дуге цеви на северу КиМ“: Порука посебно намењена Лајчаку, Еулексу и Кфору /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала