Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

И даље напето: Наоружани специјалци позирају - бизарна провокација за Србе на северу

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Тензије на северу Косова и Метохије не показују знаке смиривања ни трећег дана од подизања барикада којима су блокирани магистрални путеви који из правца Приштине и Јужне Митровице воде ка Рашки односно Новом Пазару.
Током ноћи и раних јутарњих сати, друштвене мреже албанских корисника, али и медија који извештавају на албанском језику, преплавиле су фотографије специјалаца који се налазе на северу Косова.
Косовска полиција од првог дана упада на север и заузима поједине улице у Северној Митровици, а тврди да на север није послала људе са дугим цевима. Али, два дана је било потребно да се припадници специјалних јединица својим позирањем сами демантују.
Од почетка кризе грађани из различитих места на северу Косова јављају да су били малтретирани од стране специјалаца из Приштине, да су били пребијани, противправно држани више од сат времена док су их пропитивали да ли познају неког са списка ког поседују специјалци.
Специјалци цепају заставе Србије, пушкама упереним у раднике, и питају их да ли је ово Косово или Србија, мислећи да ће од страха људи као и до сада ћутати.
Ипак, све више је оних који се охрабре, па медијма испричају тортуру коју проживљавају и страх који осећају када на улицама, путевима и сеоским атарима угледају оклопна возила специјалаца из Приштине.
Овакве вести људи најчешће читају уз логорске ватре крај усијаних буради поред магистрале, док на глас читају окупљенима, па неко из масе подигне главу и гласно упита „Где су сада ови што круже и сликају нас, па специјалцима шаљу наше фотографије“ ? Мисле на припаднике Еулекса који на сваких 15 минута џиповима пролазе поред окупљених грађана фотографишући их.
Невероватно је да међународни представници не обраћају пажњу на оно што се дешава Србима и да реакција на застрашивања, хапшења и премлаћивања нема док су централне вести пуцњи пиротехничких средстава средства којих на Косову, нарочито јужно од реке Ибар, можете у слободној продаји наћи у изобиљу и за које се пред новогодишње празнике изгледа интересују само Срби.
Срби са барикада и почетком трећег дана протеста гледају у небо и поручују да се једино боје кише која пада готово непрекидно, али истичу да су одлучни да се одавде неће померити док се не ослободи Дејан Пантић и остали Срби који су ухапшени и оптужени за најтежа кривична дела и то само зато што су Срби.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала