- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о ситуацији на Косову: Најважније је да се обезбеде интереси Срба

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Кремљ се залаже за апсолутно поштовање свих права косовских Срба у контексту још једног заоштравања ситуације у региону, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Ми се, наравно, залажемо за то да сва права косовских Срба буду апсолутно осигурана и да се испуне све обавезе које су стране преузеле према документима која су релевантна за ову ситуацију“, рекао је он новинарима, коментаришући захтев Београда да се српска војска пошаље на спорну територију.

„За нас је најважније да обезбедимо интересе Срба и, наравно, ми се залажемо да стране уложе напоре мирним путем и да се ова ситуација реши дипломатским путем“, наставио је Песков.
Он је саопштио да се председник Србија Александар Вучић није обраћао за помоћ Москви како би се смањила напетост на Косову и Метохији.
Ситуација не северу Косова је ескалирала након хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића. Север Косова и Метохије је блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Срби протестују, а школе на северу данас неће радити. Косовска полиција забранила је пролаз и возилима и пешацима на административним прелазима Јариње и Брњак. Припадници Росу упали су под пуним наоружањем и с блиндираним возилима, у објекат велике бране на језеру Газиводе. Они су радника којег су затекли истерали са објекта и поскидали и исекли српске заставе које се тамо налазе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала