- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Почивај у миру, добри Миодраже“ – Партизан се опростио од свог Јеше

© Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићМиодраг Јешић. комеморација, Партизан
Миодраг Јешић. комеморација, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
У просторијама СЦ Партизан - Телеоптик одржана је комеморација Миодрагу Јешићу, бившем играчу и тренеру црно-белих. Поред породице и пријатеља, од Јешића су се опростили и капитен ветерана Горан Каденић, као и некадашњи голман Раде Залад.
Јешић је изгубио живот 8. децембра у саобраћајној несрећи на путу Рума - Јарак у 65. години.
„Окупили смо се најтужнијим могућим поводом, да се опростимо од супруга, родитеља, пријатеља, а пре свега доброг човека и уваженог спортисте. Као дугогодишњи саборац, колега осетио сам потребу да са вама поделим бол, али и да се осврнем на наше успомене. Свој богат и оставрен животни пут започео је у Осеченици код Ваљева. Још као мали заједно са мајком Миленом и братом Иваном одселио се у Београд и настанио се у Железнику, где почиње фудбалску каријеру и наставља у Партизану“, присетио се Залад.
„После вишегодишњег стажа одлази у Турску. Тамо је био дуго година капитен и најбољи играч Алтаја. Навијачи су му скандирали император Јешић. Уз спортску каријеру је ишао и његов приватни живот, добио је кћерку Јелену 1982. године. Како су нам биле истих година, заједно су одрастале. Децембра 2000. године десила се ужасна трагедија, Јелена је страдала у саобраћајном удесу, имала је само 18 година. Остатак Миодраговог живота обележио је овај трагични догађај, никада није више био исти човек.“
© Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићМиодраг Јешић, комеморација, Партизан
Миодраг Јешић, комеморација, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
„Ипак, снагом свог карактера и воље, успео је да потисне и у својој души сакрије све то и настави живот даље. Смисао је пронашао у супрузи Лени и добио сина, унапредио је тренерску каријеру и велики траг је оставио у Партизану. Изненада и прерано нас је напустио велики човек, спортиста и тренер. Почивај у миру, добри Миодраже", опростио се Залад од свог пријатеља и саиграча Јешића.
Највећи део играчке каријере, од 1980. до 1994. године, провео је међу црно-белима за које је одиграо 148 лигашких мечева и постигао 13 голова. Након тога је играо за турске клубове Алтај и Трабзон.
Тренерску каријеру је почео недуго после окончања играчке, а радио је у скоро 30 клубова. Водио је, између осталих, ОФК Београд, Партизан, Литекс, Будућност, Сарајево, а радио је и у Турској, Кини, Либији, на Малдивима, у Тунису, Ирану и Саудијској Арабији, где је у септембру окончао последњи тренерски ангажман.
Као играч био је шампион Југославије са Партизаном, а као менаџер првак арапске лиге са Сфаксијеном из Туниса, Бугарске са ЦСКА из Софије, шампион Либије са Ал Итихадом и Мјанмара са Јангоном.
Сахрањен је на Топчидерском гробљу у Београду.
Миодраг Јешић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Погинуо Миодраг Јешић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала