- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „миг“ пратио норвешки извиђачки авион изнад Баренцовог мора

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛовац МиГ-31
Ловац МиГ-31 - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Ловац МиГ-31 снага за противваздушну одбрану Северне флоте Русије подигнут је на идентификацију и праћење норвешког извиђачког авиона изнад Баренцовог мора, саопштило је Министарство одбране Русије.
Према наводима руског Министарства, руска контрола ваздушног простора изнад Баренцовог мора је 12. децембра открила ваздушни циљ који се приближавао руској државној граници. Како би се он идентификовао и да би се спречило кршење граница Русије, у ваздух је подигнут ловац МиГ-31.
„Посада руског ловца идентификовала је ваздушни циљ као патролни авион Р-3С ‘Орион’ норвешког ратног ваздухопловства и спровео га изнад Баренцовог мора. Као резултат професионалних дејстава посаде ловца, обезбеђено је праћење и контрола маневара страног војног авиона“, објашњава се у саопштењу Министарства одбране.
Након што је „Орион“ скренуо са државне границе, руски ловац се вратио на свој базни аеродром.
У Министарству су истакли да није дозвољена повреда државне границе, као и да је лет авиона МиГ-31 изведен у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода без преласка ваздушних путева и опасног приближавања летелици стране државе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала