- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Русија не може да прихвати да Ватикан буде посредник о Украјини - папа се није извинио

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Представници Ватикана се још нису извинили за речи поглавара Римокатоличке цркве папе Фрања о војницима из Бурјатије и Чеченије, написала је на Телеграму портпаролка министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући изјаву државног секретара Ватикана кардинала Пјетра Паролина да је та земља добро место за дијалог о Украјини.

„Плашим се да ми, браћа Чечени и Бурјати то не можемо да прихватимо. Колико се сећам, нико из Ватикана се није извинио", рекла је она.

Паролин је изјавио данас да Ватикан жели да предложи место, где се могу састати стране како би започеле дијалог о Украјини, без прелиминарних услова.
Раније је папа Фрања у интервјуу за језуитски часопис „Америка“ изјавио да су „најокрутнији“ међу руском војском у Украјини Чечени, Бурјати и остали „који нису део руске традиције“. На то је бурно реаговала портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, која је казала да таква изјава надмашује пуку русофобију.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је коментарисао изјаву и навео да није хришћанска, да не иде у прилог ни ауторитету Ватикана ни решавању сукоба у Украјини.
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Специјална операција у Украјини
Лавров: Изјава папе о суровости Бурјата и Чечена није хришћанска - надамо се да се неће поновити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала