Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Зашто је Куртију засметало српско вино: Вучић примио породицу Петровић из Велике Хоче /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрђан Петровић из Велике Хоче и Александар Вучић
Срђан Петровић из Велике Хоче и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је данас у Београду породицу Петровић, власнике винарије из Велике Хоче, којима су полиција и царина приштинских власти запленили крајем прошле недеље готово све произведено вино, око 42.000 литара.
Вучић је Петровићима рекао да су прошли кроз тешку ситуацију, али да су сви у Србији били поносни на то како су се држали.
„Морам да вам кажем да сам на поклон добио метохијско црвено вино, изванредно, и оно што је интересантно што на етикети стоји КиМ, Велика Хоча, наша Србија, па им је изгледа то засметало. Вама хвала на овоме, мој отац има велику колекцију вина па ће ово вино заузети посебно место у нашој кући у Јајинцима“, рекао је председник Србије.
Заплена вина од породице Петровић протекла је драматично, а Вучић је тада оценио да се Срби на Косову и Метохији суочавају са огромним притисцима, и да мржња према српском народу иде до крајњих граница.
Председник је тада подсетио да се у Великој Хочи догодио напад на целу енклаву, а не само на кућу Срђана Петровића његових родитеља и деце, додајући да „српске слуге Аљбина Куртија“ треба да знају, када говоре да му отето вино треба вратити, да је то вино уништено.
Вучић је најавио да ће држава помоћи породици Петровић колико је могуће да опстануу Великој Хочи.
Припадници КБС-а испред куће Срђана Петровића у Великој Хочи - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СРБИЈА
Велика Хоча: Заплењено вино српске породице /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала