- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Све очи ће бити упрте у Италијана и Мексиканца

© AP Photo / Alessandra TarantinoСудије
Судије - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Објављена су имена судија који ће делити правду у полуфиналима Мундијала – Данијеле Орсато ће бити главни арбитар дуела између Аргентине и Хрватске, а Сесар Артуро Рамос из Мексика ће носити пиштаљку у мечу Марока и Француске.
Орсато је судио на отварању првенства када су снаге одмерили домаћин Катар и Еквадор, а већ је судио на овом СП-у Аргентинцима, када су славили против Мексика са 2:0.
За време осмине финала и четвртфинала Италијан је одмарао, а у уторак га чека доста познатих имена из Серије А: Лаутаро Мартинез, Марцело Брозовић, Анхел Ди Мариа, Леандро Паредес, Никола Влашић и Пауло Дибала.
© AP Photo / Manu FernandezСудије
Судије - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Судије
Орсато је Аргентинцима судио само против Мексика, док је Хрватима судио у три наврата, два пута су славили, док су на Евру прошле године поражени од Енглеске.
Његови помоћници су Ћиро Карбоне, Алесандро Ђалатини, Мохамед Мохамед, а у ВАР соби ће бити Масимилијано Ирати.
Са друге стране, Рамосу је ово друго Светско првенство након што је делио правду и у Русији 2018. У Катару је једном већ судио Мароканцима и донео им срећу – било је то у неочекиваној победи над Бeлгијом од 2:0, 27. новембра у Дохи.
© AP Photo / Petr David JosekСудије
Судије - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Судије
Арбитру из Мексика помагаће земљаци Алберто Морин и Мигел Ернандес, док је четврти судија Хесус Вaленцуела из Венецуеле, а у ВАР соби биће Канађанин Дру Фишер и Колумбијац Николас Гало.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала