- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ ухапсила на стотине украјинских злочинаца при покушају да уђу у Русију

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ)
Припадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије је за годину дана привела више од 400 украјинских неонациста и лица која су починила ратне злочине при покушају да уђу Русију, саопштила је прес-служба Националног антитерористичког комитета.

„Приликом покушаја преласка државне границе Русије, на прелазима је задржано више од 400 украјинских неонациста и лица која су починила ратне злочине. Није дозвољен улазак у Русију за 1.026 лица која су умешана у терористичке активности“, наводи се у саопштењу.

Директор ФСБ Александар Бортников је током седнице Националног антитерористичког комитета рекао да се током године повећао број терористичких претњи у Русији, пре свега у пограничним регионима Централног и Јужног федералног округа.
„То је повезано како са субверзивном и извиђачком активношћу украјинских обавештајних служби која се спроводи уз подршку западних земаља на челу са САД, као и са покушајима присталица међународних терористичких организација да формирају тајне ћелије и извршавају терористичке нападе“, рекао је Бортников.
Учесницима састанка је скренута пажња да је неопходно да се обезбеди поуздана антитерористичка заштита објеката у земљи.
Припадници ФСБ - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Специјална операција у Украјини
ФСБ: Ухапшена два лица због велеиздаје и одавања информација Служби безбедности Украјине /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала