- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Чега се плаше Хрвати?

© AP Photo / Luca BrunoХрватска - Белгија
Хрватска - Белгија - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Хрватска репрезентација од 20 часова игра полуфинале Светског првенства против Аргентине и јасно је да има идеју како да заустави Лионела Месија и зада ударац моћним Гаучосима.
Анализу Аргентине урадио је један од љубитеља фудбала из Хрватске који се потписује са „Гранињо“.
А, онда у односу на идеју у игри Аргентине покушао да пронађе шансу за репрезентацију Хрватске.
Аргентина је показала жељу и способност да се адаптира у претходним утакмицама, радили су сваки пут нешто другачије, а опет оно што је било потребно за успех. Поред Месија имају доста играча који раде више улога на терену. И то их чини тешким за анализу јер се током меча адаптирају према игри противника. Зависно од ситуације.
У мечу против Холандије по први пут на турниру почели су у формацији 5-3-2, како би се играли „огледала“ са противничким саставом.
Аргентинци често нападају по принципу троугла, Ромерои Молина се померају широко на страну, прилази им Де Паул и онда Меси добија већи простор за маневар. На тај начин праве вишак и нападају у суштини „три на два“ на тој страни терена.
Јасно је да је Меси главно оружје Аргентинаца, а идеја кроз овакав стил је да се направи размак између линија и да ту Меси добије лопту.
Због тога се везни фудбалери Аргентине померају ка крилу како би оптеретили противничке бекове и тако створили вишак и пре свега простор за Месија.
Велики минус за Аргентинце је изостанак левог бека Акуње (због картона) који је био важан играч на тој страни терена за Гаучосе. Највероватније ће његово место заузети Таљафико.
Хрвати се плаше и тога што Аргентинци носе са собом, а то је енергија, неки би рекли и агресивност и пргавост, чак и то што су јаки на речима. Емотивно могу да избаце противника из баланса.
Са друге стране, Хрватска шансу тражи у скоку, па се надају да би Петковић снагом и висином могао да надјача централне бекове Аргентине. Надају се и да ће бекови Хрватске, пре свих убојити Јурановић, бити у ситуацијама да може да оде високо и да направи пометњу на противничкој половини.
Биће то борба и на фудбалском, али и сваком другом пољу.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала