- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милошевић хоће ван Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Фудбалски клуб Војводина и даље не одустаје од продужетка сарадње са Јованом Милошевићем, потврдио је спортски директор Марко Јовановић, у изјави за клупски сајт.
У бројним медијима, појавила се информација да је Јован Милошевић у преговорима са немачким Штугартом. Реаговала је Војводина, која је желела да „обавести јавност да ће све понуде и опције размотрити, али да се став клуба није променио“.
„Најпре морамо да се вратимо на сам почетак и морам да кажем да смо у клуб званично дошли првог јуна, док је Јован Милошевић био на Европском првенству, заједно са Букинцем, Ковачевим и Мајсторовићем. Чак и пре тог турнира, што нам је његов агент касније открио, они су већ ушли у преговоре са Штутгартом од марта месеца, што је нама отежало ситуацију у преговорима. Пропуст клуба је тај што пре ЕП није понуђен и потписан уговор са Јованом Милошевићем, али као што знамо, у том периоду Војводина је била у великој транзицији, па због целе ситуације није било то ни лако остварити“, казао је Марко Јовановић, спортски директор Војводине, који је потом наставио:
„Оно што смо ми из струке урадили чим смо ушли у клуб, јесте да смо пратили наше играче на Европском првенству и да смо по повратку одмах прикључили Мајсторовића и Милошевића првом тиму. Мајсторовића смо продали веома брзо за огроман новац и то је била понуда која се не одбија. Са Јованом смо поступили тако што смо пажљиво дозирали минутажу због његовог узраста кроз тренинге и пријатељске утакмице, а уједно преговарали око новог уговора и наставка сарадње“.
Ипак, признаје Јовановић да су жеље играча биле другачије.
„Прво што нам је речено и од стране њега и његовог агента било је да им је прва жеља иностранство и да нису заинтересовани за останак у Супер лиги Србије. Такође, речено нам је да о новом уговору можемо да преговарамо тек када прође летњи прелазни рок. Ми смо били упорни у преговорима, а уједно смо се бавили његовим развојем као да остаје у Војводини. Одиграо је неке пријатељске утакмице у Словенији и дебитовао је већ на првој утакмици у првенству против Напретка, где је одиграо 30 минута са својих 17 година. У првих пет утакмица имао је значајну минутажу, где смо ми јасно показали да нам је потребан и ставили смо до знања да га желимо у Војводини“.
Нагласио је Јовановић да, и поред жеље свих у клубу, напретка у преговорима није било.
„Кад је првенство почело, опет смо успоставили контакт за преговоре, али ни та минутажа ни наш приступ нису ништа променили и поново нам је агент поручио да је Јованова жеља да што пре оде у иностранство, тачније у Штутгарт. Тренер Раставац је и после тих преговора, убацио Милошевића у шестом колу против Радника, кад је такође одиграо пола сата. И даље смо покушавали да договоримо наставак сарадње, али једноставно нису желели, чиме су на неки начин куповали време док не прође прелазни рок“, казао је Јовановић, који је потом наставио:
„ Ми смо понудили озбиљан финансијски уговор, који ниједан 17-годишњак не би могао да одбије у српском фудбалу. Тада смо сазнали да нису битне ни финансије, јер је Милошевићева жеља и даље била да оде у Немачку, и да се та идеја није променила од марта. Кад смо ушли у клуб дошли смо пред свршен чин, али се и даље не предајемо и мислим да је за Јована Милошевића најбоље да остане у Војводини и да одавде оде као развијен играч као што су отишле наше највеће звезде – Красић, Јовановић, Качар, Тадић и многи други“.
Подсетио је Јовановић и како је новосадски клуб ангажовао Милошевића.
„Војводина га је довела из мање средине и пружила му све услове и да постане репрезентативац и да се развија у правом смеру и клуб је заслужио да Милошевић потпише нови уговор. Осим Штутгарта, Војводина има још две понуде за Милошевића, клуб ће размотрити све опције, али је наша прва жеља и даље да Јован остане са нама. Такође, додао бих да поучени овим искуством, већ сада, а и у будућности настављамо да тражимо младе и врхунске таленте. Већ смо продужили уговоре са Букинцем, а ускоро ће потписати и Ковачев и још један млади играч из наше школе о чему ћемо више у наредном период“, саопштио је спортски директор Војводине Марко Јовановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала