- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан исмејао Европски парламент /фото/

© AP Photo / Virginia MayoВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан Орбан исмејао је Европски парламент поводом скандала који тренутно потреса ту институцију.
„Добро јутро Европском парламенту“, написао је Орбан на Твитеру изнад фотографије на којој алудира на наводну корупцију у Мађарској.
На фотографији која се често на мрежама користи за исмејавање актуелних догађаја и одлука раних институција написано је: Европски парламент је озбиљно забринут због корупције у Мађарској“.
Због оптужби за корупцију, белгијска полиција привела је председницу Европског парламента Еву Каили и још троје европарламентараца.
Полицајци су спровели укупно 20 рација у оквиру истраге покренуте пре четири месеца.
"Неколико стотина хиљада евра је заплењено на три различита места: 600.000 евра у куц́и једног од осумњичених, неколико стотина хиљада евра у коферу заплењеном у соби бриселског хотела и око 150.000 евра у стану који припада једном европском посланику", рекли су тужиоци.
С друге стране, Европски парламент је више пута оптуживао Мађарску за наводну корупцију, због чега је та земља недавно остала ускраћена за неколико милијарди евра из европских фондова.
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
СВЕТ
Аналена Бербок: Доведен у питање кредибилитет ЕУ због корупције у Европском парламенту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала